ord har betydelse

Det finns så många tillfällen där det händer saker som jag vill dela med mig. att fler får skratta åt dråpliga situationer är ju härligt. Att flera kan få fundera på konstiga situationer och ordval kan också skapa en möjlighet att avdramatisera att man som jag är "hjulbent" alltså rullstolsbrukare eller kanske så aha upplevelser. viktigt att tänka på att vi har alla olika förutsättningar. Alla kan inte göra det jag kan och vice versa, det är ingen tävling. 
 
Så min tanke är att fortsätta blogga efter en förfärligt lång paus. Det blir som förut en personlig blogg där ni får följa mig och mitt liv. Ska bli bättre på att ta foton, borde byta kamera, enkelt men bra resultat önskas? Tips mottages. Men jag är Nikon freak. 
 
Det första knasiga ordvalet jag bjussar på var från helgens fest. Hovmästaren säger små trevliga saker och ser till att jag får av små snittar som är en trappa ned. Efter ett tag har han serverat mig det ena och det andra, då sitter vi kring borden. -Håller inte du på med idrott, säger han och tittar på mig. -jo det har jag gjort, svarar jag artigt. -men varför har jag inte sett dig här förut då? -kanske för att jag bor i värmland sa jag och skrattade lite. Festen var i Stockholm. -här har varit massor av rullstolar och permobiler säger han sedan. -jaha, vad det människor i dem också sa jag. Hovmästaren vred på sig och puttade mig lite på axeln och sa -de ska inte vara mer där nu va?! Så vände han på klacken och gick. whoops som de kan gå....jag har så svårt för det där att benämna människor som använder rullstol eller permobil för sitt hjälpmedel. Ska vi säga att det var massor av snikers och stilettklackar, eller i dag hade vi fjorton glasögon och två flintisar?? Nä är det inte bättre att kalla oss alla för människor eller i detta fall gäster och vill man poängtera att de brukade rullstol så gör de men vi är aldrig en rullstol. Ord har betydelse. De finns människor som känner sig könlösa och inte blir de bättre av att bli kallad för en rullstol. -akta på er det kommer en rullstol! Många av oss som använder stol har nog fått höra detta. En gång skrek jag tillbaka, -akta på er de kommer ett par addidas och ja, det blev skratt på köpcentrat och flera förstod. 
 
Godnatt från mig, en kvinna, en sambo, en mamma, en dotter, en syster, en vän alltså en människa. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0