Byter bloggportal

Passar på att byta bloggportal så får jag börja om från början på riktigt. Hoppas vi ses!
 
http://www.nouw.com/lenakald
 
 

Myror i brallan!

Sista anhalten innan vi nådde hemmet efter en resa på några dagar blev i Laxå. Här plockade Sambon fram triangaköket och kylbagen medan jag ivrigt eller mer panikartat kikade efter vart jag kunde kissa. Inte orkade jag vänta på hjälp och så hittade jag lägligt en stubbe. På sådana kan jag sitta på bakdelen av självaste baken och kissa. Jag är en van skogs och natur människa så jag har varit tvungen att hitta möjligheter att kissa när man inte kan sitta på huk som så många andra kvinnor fixar sitt kisseri. Just idag tittade jag inte så noga utan bara att stubben var stor nog och så började flödet. I samma stund känner jag hur det svider och kryper på mig. Jag måste hålla i mig och kunde inte avbryta det jag gjorde. -hjälp, hjälp, vrålade jag!! Git min kära sambo släppte allt hon hade i händerna och kom till min undsättning. Hon ser hela min bak full av myror, myror som även hunnit upp i tröjan ner i långbyxornas ben, myror på armar och händer, så mycket myror!! Jag fick vända runt och fick hjälp att få bort illbattingarnas vars bo jag satt mig i. Till saken hör att det går en väg förbi där vi befann oss, en hårt trafikerad väg. Måste sett galet ut! Det var inga pissmyror från början men efter vad jag ställt till med blev det ju det.

Så se upp var du sätter stjärten!

 

 

//Lena 20160808


ord har betydelse

Det finns så många tillfällen där det händer saker som jag vill dela med mig. att fler får skratta åt dråpliga situationer är ju härligt. Att flera kan få fundera på konstiga situationer och ordval kan också skapa en möjlighet att avdramatisera att man som jag är "hjulbent" alltså rullstolsbrukare eller kanske så aha upplevelser. viktigt att tänka på att vi har alla olika förutsättningar. Alla kan inte göra det jag kan och vice versa, det är ingen tävling. 
 
Så min tanke är att fortsätta blogga efter en förfärligt lång paus. Det blir som förut en personlig blogg där ni får följa mig och mitt liv. Ska bli bättre på att ta foton, borde byta kamera, enkelt men bra resultat önskas? Tips mottages. Men jag är Nikon freak. 
 
Det första knasiga ordvalet jag bjussar på var från helgens fest. Hovmästaren säger små trevliga saker och ser till att jag får av små snittar som är en trappa ned. Efter ett tag har han serverat mig det ena och det andra, då sitter vi kring borden. -Håller inte du på med idrott, säger han och tittar på mig. -jo det har jag gjort, svarar jag artigt. -men varför har jag inte sett dig här förut då? -kanske för att jag bor i värmland sa jag och skrattade lite. Festen var i Stockholm. -här har varit massor av rullstolar och permobiler säger han sedan. -jaha, vad det människor i dem också sa jag. Hovmästaren vred på sig och puttade mig lite på axeln och sa -de ska inte vara mer där nu va?! Så vände han på klacken och gick. whoops som de kan gå....jag har så svårt för det där att benämna människor som använder rullstol eller permobil för sitt hjälpmedel. Ska vi säga att det var massor av snikers och stilettklackar, eller i dag hade vi fjorton glasögon och två flintisar?? Nä är det inte bättre att kalla oss alla för människor eller i detta fall gäster och vill man poängtera att de brukade rullstol så gör de men vi är aldrig en rullstol. Ord har betydelse. De finns människor som känner sig könlösa och inte blir de bättre av att bli kallad för en rullstol. -akta på er det kommer en rullstol! Många av oss som använder stol har nog fått höra detta. En gång skrek jag tillbaka, -akta på er de kommer ett par addidas och ja, det blev skratt på köpcentrat och flera förstod. 
 
Godnatt från mig, en kvinna, en sambo, en mamma, en dotter, en syster, en vän alltså en människa. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0