Stafettpinnen är fångad, kvinnor behöver fler dåliga förebilder :)

Här kommer ett inlägg som Beate http://bp-computerart.blogspot.com/beställt efter att jag gjort en kommentar i hennes inlägg om ”Stafettpinnen är fångad, kvinnor behöver fler dåliga förebilder” Jag vill med detta inlägg föra stafettpinnen vidare från Beate och ursprunget Karin Friberg. Läs gärna hennes uppmaning till att anställa flera kvinnliga chefer. Hon vill se en bredd på den kvinnliga ledande basen. - Välj hellre en halvkass kvinna framför en ok man, resonerar hon.
Jag håller så klart med och fångar stafettpinnen jag med. (Varning för ett långt inlägg)

Många av de kvinnor som idag är chefer eller har andra chefsroller som ordförande är kvinnor som som är så färgstarka, kompetenta och framgångsrika att de kan vara svårt för andra kvinnor att ens se dem som förebilder. Därför kom denna stafettpinnen till...haha här är vi som vågar berätta om våra svagheter :)

Idag arbetar jag inte pga min skada och sviter efter den samma men har ändå Ideellauppdrag. Jag är ordförande inom idrottsrörelsens ena SDF i mitt län. Jag har varit ordf. i andra sammanhang också..av någon anledning har jag lätt för att få den rollen i vissa samanhang.

Tidigare arbetade jag och då var jag chef för ett företag för mitt län. Detta innebar ansvar för en stor ekonomi och ganska mycket personal och så klart ansvar för att ansiktet utåt skulle vara gott. Var jag då den med längst utbildning, bästa betygen från grundskolan...hahaha Nix! Vad jag var bäst på var att inspirera mitt team och få dem att känna att min vision också var deras. Jag var bra på att delegera och omge mig med bra kollegor :)

Därför att:
Jag är super kass på siffror, jag stavar som en kratta...haha (vilken tur att det finns rättstavnings program) Jag är usel på engelska men det har inte hindrat mig från att resa i arbetet eller i ideella uppdrag. Det går ju se till att få med sig någon som är bättre :) Det går att få texter översatta om man vill det. Dessutom är jag super dålig på att komma ihåg tider och möte..detta var lättare när jag arbetade och följde mina anteckningar över inbokade möten osv. I ideella sammanhang har jag bett andra att påminna mig. Jag har faktisk tagit fel på tiden till ett årsmöte..haha och jag är ordförande. Jag har nu också en ork som är kraftigt påverkad men trotts detta kan man ha en roll som chef/ordf. Dessutom är jag extremt hjulbent...hahaha


Vi kvinnor är inte som många män.
Vi vill helst att någon annan ska säga att du skulle passa bra som chef eller ordförande. Många män kan ställa sig upp och använda sig av härskartekniker och kan säga att - jag tar den här uppgiften som chef/ordf, jag tror jag är bäst lämpad! Vissa kvinnor har också mycket, mycket lättare för att stötta en man till en chefsroll än en annan kvinna...detta är väl konstigt!

 
Oftast kan man nog mer än vad man tror..det gäller att våga!


Min son brukar säga att jag är en kvinnosakskvinna ..haha och så säger han att han ärvt sin manlighet efter mig!! Galen unge jag har men jag är kanske inte som den mest ”vanliga” kvinnan. Jag är nog lite kaxig, jag tror på mig själv fast att jag har många bitar som inte är att skryta över. Jag vet att jag duger till. Jag vet att jag kan fånga mångas intresse, detta är en bra egenskap. Jag vet att jag kan ta i med hårdhandskarna när det behövs och jag vet att jag kan ge beröm när det ska ges. Att vara chef är att se till helheten och varför skulle en kvinna inte klara av det? Hahaha...det är ju de de flesta kvinnor gör för familjen...vi är ju som gjorda till detta! Dessutom finns det ju något som heter kvinnans list :)


Jag har också förstått att en stor makt ligger i att vara med i valberedningar!
Där kan man påverka vill jag lova :) Jag gillar att påverka och jag gillar att se till att kvinnor tar plats i styrelser och så finns där så mycket mera jag vill påverka in i styrelser. Nu sitter jag med i en valberedning och det är för Svenska Handikappidrottsförbundet. Här är det också viktigt för mig att välja in personer med egen erfarenhet av idrott för funktionshindrade och då också så klart kvinnor med denna erfarenhet.


Kompetens ska gå först säger många! Jag håller med men frågan är vilken kompetens vi menar?! Jag tror på ”uttrycket den som söker ska finna” dvs vill man ha en kvinna till en chefsroll så är det fullt möjligt.


Så vad är Era synpunkter kring kvinnliga chefet/ordförande?


Ha en bra dag alla sköna människor och Beate texten blev inte den samma men det blev en text i ämnet iaf :)

Ps. Jag har inget emot män, jag är ju gift med en :)

 /Lena


Kommentarer
Postat av: Malin B

För mig spelar det inte minsta roll om det är en kvinna eller man som är chef, det är ju personen, personligheten och just det där att "fånga upp" alla som det hänger på. Ibland är det så äckligt fixerat vid att det "ska" vara en kvinna.

Just egenskaperna att kunna delegera, ta hjälp osv. DET tror jag att många kvinnor är mycket sämre på. (Pekar på mig själv, men jag övar. ;) )

Nä, man ska hjälpa varandra så går det himla bra. =) Får sedan alla pyssla med det de är bäst på då blir det ännu bättre.

2009-09-16 @ 14:37:08
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Superstar

Mänsklighet borde gå först enligt mig...

Bra skrivet! Har oxå chefat runt i min karriär trots att studierna slutade redan vid 16-års ålder. Stark vilja och sunt förnuft kommer man långt på!...skit i ölen? Hahahha, jag förstår att den var äcklig! ;)

2009-09-16 @ 18:23:44
URL: http://mittlivsomsuperstar.blogg.se/
Postat av: Beate

Helt suveränt inlägg:-) Ännu bättre än kommentaren hos mig!!!

Ja du är då min drömchef!!! Du verkligen står för "man kan bara man vill" (tänkte på hjulbentheten här). Din familj är säkert urstolt över dig... och det är jag med!PS. Kul att du också tog stafettpinnen!!! DS

2009-09-16 @ 18:29:31
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Magnus

Chef eller inte spelar ingen roll. Allt jag önskar mig är en kvinna som förstår min dialekt.

2009-09-16 @ 19:49:06
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: ElinArmour

Hej!

Är du sugen på en ny bloggdesign?

Jag gör en design till dig för 20:-

Ta en titt här http://elinarmour.blogg.se/bloggdesign

2009-09-17 @ 03:37:22
URL: http://elinarmour.blogg.se/
Postat av: Maria Z

Härlig inspiration och väl talat! (skrivet... ;D)

2009-09-17 @ 22:04:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0