Påflugen gubbe!
Här om dagen var jag på ortens Ica butik och handlade med min ljuvliga 12 åring. Hanna stod vid chokladhyllorna och valde en bit med omsorg. Då kom där en man och pratade högt och yvigt med oss. Jag känner till mannen då vår ort inte är den största och då vissa människor märks mer än andra.

Mannen pratade så att många kunders och personals uppmärksamhet fladdrade bort till honom och på köpet mig. Han följde med oss till kassan och pratade konstant. Jag valde att vara vänlig men uppmuntrade inte till mera snack. Han verkade inte förstå att jag inte var sugen att fördjupa mig i hanns svammel. Väl ute ur butiken slänger han ur sig. - och hur länge tänker du sitta i den där och så pekar han på min rullstol. Jag bör kanske tillägga att han var som oftast när jag ser honom inte nykter. - Ja säg det svarade jag lite avvaktande. Sedan började han med en utläggning om hur han brutit nacken och vägrade att hamna i rullstol. Han påpekade att man måste kämpa och för hanns del så ville han inte att hans barn skulle se honom i rullstol. Jag blev inte ens arg utan mest full i skratt. Jag tog mig ändå tid att förklara att vissa skador räcker inte viljan att bli kvitt sin skada. Har man tex skadad ryggmärgen i en komplett skada där hela ryggmärgen är av så är man och förblir man förlamad under skadenivån. Fast jag sa också att vilja kommer man långt med...jag hade aldrig själv varit där jag är om jag inte kämpat men ibland måste man inse att man kan inte bli helt återställd men ändå få ett bra liv iaf. :)Vårt samtal tog slut...vill inte återberätta allt för att inte lämna ut mannen. Väl i bilen skrattade Hanna och hon sa att hon mycket hellre har en mamma i rullstol än en mamma som surrar runt på samhället som alkoholist. Tänk att så många ska haka upp sig på ett hjälpmedel som för mig ger mig möjlighet till ett aktivt liv :) Jag kunde ju välja att leva utan rullstolen men oj så trist att hasa om kring på baken eller sitta hemma och inte ta mig någonstans...hahaha min rullstol är ju en tacksamhet även om skadan och allt vad den för med sig är något jag gärna skulle vilja bli kvitt!

Ja detta blev långt mina kära bloggläsare.....fast det var värt att skrivas!

Godnatt på er alla eller ska jag kanske skriva godmorgon!

 /Lena


Kommentarer
Postat av: Hannele - Mamma till Kevin

Svar:

hihi tack :)

Man försöker njuta så mkt man kan, men tiden rusar bara förbi så fort :P*hoppas att du förstår vad jag menar :)*kraam

H

2009-09-07 @ 23:54:39
URL: http://hanneler.blogg.se/
Postat av: Dragana

Men Jösses, att han ens kan med och vara så på, på folk som inte är från hans umgänges krets. Hm.

2009-09-08 @ 00:03:14
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Ja, du får väl trösta dig med att han inte bättre visste! Han hade väl druckit bort lite av hänsynen och respekten! Men ändå... så jobbigt när han var så efterhängsen.

Jag tror nog att de flesta kämpar för att få ett bättre liv, inte ger man väl upp hur lätt som helst!?

Härlig familj du har, Lena, av döma av ditt förra inlägg! Ni bjussar verkligen på er själva!

Kram

2009-09-08 @ 00:15:01
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja det var väl tur för karln att kan var alkis = funktionshindrad. Hade han varit "vanligt" tycker jag att en rak höger hade väl kommit till pass.

Dessutom tycker jag nog att du med din familj är mera aktiv än de flesta icke funktionshindrade.

Håller förresten med Irene: ni bjussar verkligen på er själva, vilket jag tycker är härligt.

2009-09-08 @ 11:00:55
Postat av: fia

Ja det va värt att skrivas . Rull stolar är ju en toppen grej . våran lilleman har ju fått frågan via oss då att han skanske lär sig gå snart så det kanske inte är så länge han behöver sin rulle .

Då skrattar jag och säger jo han ska ha sin rulle .

undrar vem som lider mest av alla detta tokiga människor . inte dom som sitter i en rull stol iallfall tror jag .

kram och tack för ett bra inlägg.

2009-09-08 @ 11:01:15
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Hej! Vad kul att du hittade till mig för nu hittade jag till dig. Ja, visst är det kul med inspiration och inredning, det gör livet roligare på något vis. Hmm, vilken alkisgubbe, han borde veta hut. Nåväl, ha en toppendag! Kram Madeleine

2009-09-08 @ 11:21:39
URL: http://mitthemochjag.blogspot.com
Postat av: Malin

Precis så som Hanna, tänkte jag... Att vara alkis är juinget att sträva efter direkt! OM han nu klarat sig så bra efter en sådan olycka, varför inte ta hand om livet efteråt? Ibland är det inte hur man har det, utan hur man tar det som räknas, och dej hindrar väl ingen, du gör väl allt? Önskar dig en finfin dag, utan fyllesvammel! Kramiz M

2009-09-08 @ 12:42:55
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: ciara

Det var klokt sagt av din dotter<3

Kram på dej/Ciara

2009-09-08 @ 13:54:06
URL: http://vofflans.blogg.se/
Postat av: mickis

sicken gubbe... :(

Tur ändå att du har din rullstol, utan den hade du ju varit behov av mycket mer hjälp, kännt dig väldigt handikappd & utanför...

Inget att bry sig om..

Sen har han rätt i att man kan komma rätt långt med den egna vilja.. men allt kan man inte fixa med hjälp av tankeverksamhet...

Ha en fin dag!

KRAM

2009-09-08 @ 14:03:52
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: frida

ha ha ha.. jag har mina aningar om vem den där gubben var. Hellre mindre fungerande ben och en rullstol än en skrumplever och på tok för lite hjärnceller kvar som han förmodligen har. Han säger så mycket konstigt den där farbrorn.

2009-09-08 @ 17:32:38
URL: http://fridahelaveckan.blogg.se/
Postat av: frida

ha ha ha.. jag har mina aningar om vem den där gubben var. Hellre mindre fungerande ben och en rullstol än en skrumplever och på tok för lite hjärnceller kvar som han förmodligen har. Han säger så mycket konstigt den där farbrorn.

2009-09-08 @ 17:32:41
URL: http://fridahelaveckan.blogg.se/
Postat av: Ulla

Men hallå, hur korkad får man vara! Vilken tur att du visste vem mannen var för han var ju hur otrevlig som helst.

2009-09-08 @ 19:16:55
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Ojoj, jag känner igen mig så i det du skriver. Inte precis så men varianter på det där, fast då med fokus på min vita käpp.

Förstår Hannas ord. :)

Stor kram!

2009-09-08 @ 21:38:49
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: Malin B

Har läst ifatt en del inlägg nu och jag måste bara säga, vet du hur underbar människa du är?!

Hur många kommer fram till en person med glasögon och "stör sig" på det t.ex.?

Jag bara undrar!

Mycket hellre en mamma i rullstol, med glasögon, med hörapparat, med käpp eller vad det nu vara må än en alkoliserad.Ni har alltid så himla mycket skoj för er, syftar på det härliga inlägget om teater. Förstår att Hanna vill ha syskonen hemma!

2009-09-10 @ 20:19:02
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Annelie

Hmm, jaha! Så om jag VÄGRAR befinna mig på marknivå o vägrar låta Amanda se mig som icke-flygande så KAN jag flaxa iväg till nästa styrelsemöte då! BRA att man fick reda på det så man slipper sitta här i onödan liksom! Men vi har väl inte så upplysta människor i Karlstad som i Kil kanske!

2009-09-13 @ 21:01:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0