Mera skidåkning!


Det blir några dagar i Sälen också. Lika bra att hålla ångan uppe :) fast det blir inte riktigt än...får hålla mig ett par veckor och hoppas att det finns snö kvar i backarna då. Vi har en andelstuga till sammans med två av mina syskon och vi fick snika oss med på syrrans vecka :D Vi har varit där uppe tillsammans förr så det blir super kul för både vuxna och barn.

Jag har massor av minnen från alla skidresor som barn bland annat åkte jag och mina fyra syskon med mamma och pappa på skidresor med husvagn...hahaha, fatta att de orkade åka med oss alla i en husvagn!!

Jag har ett annat minne när vi var i Sunne och åkte en kväll i Finnfallet. Jag lyckades på egen hand släcka ned hela backen. Jag lovar det blev bäcksvart och detta mörker varade en lång sund iaf i 20 minuter minst.....pinsamt minne men det var så klart inte med flit :D


Ha en härlig kväll alla vänner och er jag ännu inte känner!

 /Lena


Facebook raggare :(

Någon mer än jag som har facebook?Jag har många vänner på facebook som jag inte känner i verkliga livet. Detta då åtskilliga funktionshindrade från världens alla hörn uppenbarligen vill vara vän med mig. Det är ganska givande att prata med andra och höra hur det fungerar att vara t.ex. rullstolsbrukare i deras länder. Jag får också chans att öva på min engelska då jag ibland chattar med dessa vänner via facebook.

Här om dagen ville en kille chatta som jag accepterat som vän. Jag såg att han var vän med många andra funktionshindrade tjejer. En del känner jag privat andra bara via facebook. Vi chattade ett tag och han frågade om min skada och så frågade jag vad han hade för funktionshinder. Han hade inget, nähä tänkte jag men han kanske har någon polare eller annan i sin närhet som är funktionshindrad. Hör och häpna, killen raggade på tjejer som satt i rullstol och han gillade bäst paraplegiker d.v.s. tjejer som var förlamade från midjan och ned åt. Vad är det för sjuk människa!!

Jag svalde min ilska lite och började fråga ut honom, om han haft ihop det med någon tjej i rullstol. Jodå ett antal blev hans svar. Jag undrade varför han ville ha en tjej i rullstol? Han menade att tjejer i rullstol var sexiga att de hade snygga ben osv...Nu började jag känna avsky för killen och jag har börjar kolla bättre vilka jag accepterar som vänner.

Tycker ni att jag reagerade galet?


Hoppas ni förstår mig rätt. Inget emot att han kan fastna för en tjej i rullstol men att leta upp massor av tjejer i rullstol och ragga på dessa enbart för att de sitter i rullstol och är förlamade, sjukt anser jag! Han är inte ensam i sitt slag det finns flera män som letar efter kvinnor som är rullstolsbrukare. Vill de känna sig extra behövda? Jag fattar inte mig på sådana här knäppgökar!


Kram och god natt på er alla härliga människor!

 /Lena som kan bli arg!


Europas tredje största sjö

Ja det är vänern det för den som inte viste. Där ska vår båt i så fort det blir dags och det kanske inte dröjer allt för länge :)


En sådan här båt har vi dvs en Uttern D66 köpt förra året. Med denna ska vi i år upptäka Vänern på nytt. Den har två sovplatser i ruffen och så går det att sova två under kapellet. Den har spoltoalett :D En sak som var ett måste för mig som inte så lätt kan ta mig i land och fixa mina behov. Den har det man behöver för att vara borta i några dagar....och är en perfekt dagsturs båt.Jag gillar att köra men det är maken som har förarbevis och skepparexamen. Självklart bär jag flytväst när vi kör båten!En fika på sjön är sällan fel :)

 
Vänern är stor och här finns massor kvar att upptäcka! Här kan man också komma vidare ut till både väst och östkusten, via Göta Älv och Göta Kanal eller så kan man åka på Dalslands Kanal och så kan man åka upp till Arvika...möjligheterna är många :)


Hittade den här bilden på nätet!!! Fy vilken skräck!! Jag kan ju inte avsluta mitt inlägg med denna skräckens bild...Sonen dörjer mackrill på västkusten. Får se om vi tar oss dit i sommar med båten eller så får det vänta tills nästa sommar. Nu får jag drömma vidare om min båtsommar!

Ha en go dag alla vänner och er jag ännu inte känner!

 /Lena

Mode som jag gillar!

Tänk hur modet svänger fram och tillbaka...Vem hade tagit på sig hjälm som vuxen förr? Inte många nu har förmodligen de flesta hjälm i skidbackarna, bra mode fluga som kan rädda liv!Scarf, så varmt och skönt för nacken, härligt mode :) Vem hade tagit på sig det förr i denna storleken innomhus?Mössa, vilket bra mode tänk förr skulle alla gå utan detta och hellre frysa om öronen!Diadem, vilket bra mode för småtjejer med långt hår! Ett tag hade nästan alla håret i ögonen.Innebandyglasögon, vilket bra skydd och vilken tur att det inte är omodernt att använda detta!Vilket bra mode att killar ansar håret under armarna...hahaha och liksom tjejer vågar exprimentera med sina frissyrer och hårfärger :)Vilket bra mode att upplevelser anses vara viktiga och inte bara saker :) Klart Hanna kommer minnas när hon var med mor och far på Legoland.Vilket bra mode med stengångar :) Är så trött på att rulla i grus!!

...jag lämnar mitt söndagstema och önskar var och en en härlig dag!

Ps. Vad uppskattar du med dagens modetrender?

 /Lena

Nöjd och super trött!

Nu är jag hemma igen efter en lång och härlig dag :)

Här kommer lite bilder från dagen...men bilderna från korgliften kommer senare :) Det funkade super bra att åka korglift. Skönt att få vila mellan åken för det behövde jag kan jag lova...hahaha! Våran lilla 12 åring tyckte vi drygade oss när vi ibland stannade för att hämta andan :) Hon är ju vältränad!Min nya skida var super go att köra på men tyvärr sitter den inte helt hundra bra i binningen...detta måste jag fixa innan jag kan ta de svarta backarna. Trist om sittsen åker av i en brant backe...hahaha

Det var inte sol men vi hade det gott ändå. Massor av nysnö i backarna och någon pistmaskin hade då inte används. Framåt eftermiddagen blev det en del is mellan snödrivorna också men som sagt vi körde inte svarta backar även om Hanna tjatade :) De fick bli röda och någon blå dvs inte de allra svåraste backarna.

Nu blir det ryggläge för om jag ska erkänna så har jag ganska redigt ont i nacken och baken och ryggen behöver vila.

Godnatt på er alla sköna människor!

 

/Lena som kan både le och åka sitski på samma gång...hahaha

Ps. Det är maken som tagit skidkorten där av hade jag inget på honom men han åker så fint så :D


En dag i bilen och på fjället :)

Nu är bilen packad för en tur fram och åter till Trysil. Där väntar min man som redan hunnit åka igår i backarna där. Nu ska jag testa korglift för första gången......trist att jag inte har rätt kryckstavar för detta men det får gå ändå. Kanske funkar dotterns stavar just vid på och av stigningen iaf får jag ta emot hjälp :) Fast värst blir att åka i själva korgliften då jag bara ska sitta på en ynka lite del av sitskin, dvs merparten av mig hamnar framför, lite spännande då jag är höjdrädd...hahaha fast jag gillar kickar :D....Men först blir det 25 mil enkel väg så här på morgonkvisten.
 Jobbigast blir nog hemresan men jag har laddat med ......piggdricka...hahaha en räddare i nöden :D

Ha en härlig Lördag och glöm inte bort att det snart är påsk så ni inte får julkänslor med all snö och sätter upp julpyntet isf påsk sakerna...hahaha fick nästan lust att ta fram mina julgardiner i går nämligen men nä, denna snö lär smälta bort fort.

 /Lena

Jag är matt!!

Hallå hur kul är det på en skala från 1-10 att ta sig ut en vårdag som denna?! Jag tänkte mig en liten tur för att plocka vårblommor.....Nja det var rätt kört...det tog mig ett antal minuter att bara komma till bilen. Ingen höjdare att köra rullstol i nysnö men skam den som ger sig...hahaha eller jag hade inget val...Detta är min Iglo-bil....som jag sladdade fram med för att hämta lillan på skolan. Orkade inte få av snön men vindrutetorkaren funkade över förväntan så jag såg ut ändå :)

Väl hemma igen så skottade jag egenhändigt tills jag kände mig svimfärdig och kom in som en snögubbe för att hinka Coka Cola. Inne i hallen kände jag hur blöt jag var....hahaha jag måste svingat på bra för där låg massor av snö bak i rullstolen!

Nu ska jag snart åka och handla och om plogbilen nu gjort en stor vall utanför min uppfart kommer jag bli ruskigt arg!

Sjung med mig: Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl......nja. Jag sätter punkt där för nu!


 /Lena

Vad är det för datum?Så här såg det ut när vi öppnade dörren idag!Hanna fick ställa cykeln hemma men det satt långt inne! - Mamma det är ju vår! Ja vad svarar man....- Du ska se att det smälter bort fort.

Min goa bloggvänn Inger Marylissa skrev här om dagen om tabbar hon gjort. Det fick mig att minnas en hel del egna tabbar :) Tänkte berätta en för er.

Jag var i Karlstad och lämnade ett möte med handikappidrotten. Hanna var bebis och satt fram i sin barnstol i bilen. När jag körde ut från den stora parkeringen tutade massor av bilar och de vinkade på mig. Jag vinkade glatt tillbaka och tänkte att det var värst vad poppis jag var idag. Jag stannade till innan jag körde ut på den större traffikerade vägen som skulle leda mig ut på E18. Där tutade till och med en på mig och jag vinkade glatt. Jag kör ut på vägen och ca 200 meter från E18 hör jag hur det smäller till!

Förskräckt tittar jag i bakspegeln och får se att bagage luckan stod öppen och min rullstol hade åkt ur bilen ut på den traffikerade vägen!! På den tiden hade jag en specialbagagelucka som man stängde inne i bilen. Otroligt korkat då jag glömde stänga flera gånger. Jag hade inte heller bromasar på rullstolen under denna tiden då allt som vägde plockades bort av mig. En man kommer utspringandes och tittar in i min bil. -Behöver du hjälp, frågar han...hahahaha och visst behövde jag hjälp!

Nu mina vänner ska jag ta hand om tvätt....låter det skoj?

 /Lena

En fixardag!

äntligen får jag pusta ut...eller ja än är inte alla måsten klara men jag är iaf hemma.

Det blir sitski åkning på lörag i Trysil. En lång dag för mig som ska köra fram och åter på en och samma dag men vad gör man inte för skidåkning. Fast den riktiga orsaken är att min man är där i helgen med jobbet vilket innebär att vi inte får träffa honom på två veckor. Det blev för länge ansåg vår lilla dotter så där av får vi en skiddag ihop iaf :)Nu har jag köpt en sådan här skida :) Fick tag i en som bara är testkörd och den ser helt ny ut. Tack till Intersports super trevliga säljare Niklas som fixade skidan! Tack till pappsen som hjälpt mig att fixa med den främre klacken (som man sätter in där framdelen av pjäxan ska sitta i binningen) Nu är det bara att hoppas att den bakre klacken funkar för det vore mindre kul om sitskin åkte ur binningen i en backe!! Den klacken känns inte helt 100% bra men det får duga för nu så får jag fixa till den ännu bättre innan sälen dagarna.En bild i repris för den som inte vet vad sitski är för något.

Idag har jag också varit med stora dottern och åkt med i baksätet när hon tog sin första körlektion. Hon har kört mycket privat men vi tycker att hon ska köra några lektioner också och det var nog helt rätt tänkt. Jag höll på att gapflabba när min dotter säger till körläraren. - Jag trodde du skulle vara en gammal gubbe, för jag vet inga andra yngre som heter Helge! Hahahaha......han skrattade själv och lektionen blev avspänd och givande.

Nu blir det lite vila......innan jag drar igång med andra måsten som man har en fixardag.

Ha en super fin torsdag gott folk!

 /Lena


konsten att sova i händelsernas centrum!

Har avnjutigt en lång skön frukost och under tiden har vår lurvtuss Milou...varit i händelsernas centrum :) Nu har han slocknat och ligger och sover i fönstret....

Filmen "PS. I love You" var så mycket sämre än boken som jag tyckte var bra. Ska jag vara ärlig så somnade jag ifrån filmen så jag fick se klart den i morse.

Nu ska jag och stora dottern som är hemma en stund till innan hon ska på jobb gå ut på en längre promenad med vår sömntuta i köksfönstret. Solen skiner ute, hoppas det är varmare än i går!

Ha en fin dag och kanske jag återkommer senare med lite ute kort.....fast då tagna med vår lilla kopmakt kamera. Systemkameran tog gubben med denna veckan :) Men det funkar med den lilla också...

 /Lena som förhoppningsvis ska åka skidor på lördag :)

Mat, det kan vara gott!

Idag har jag haft min "läckergom" till dotter hemma :) Det innebär alltid mera mat än om jag är själv hemma. Vi fick till bakpotatis med skagenröra óch en avokadosallad till lunch, smarrigt gott! Nu blir det typisk skolmat, nämligen....potatisplättar, härligt gott tycker både jag och döttrarna!! Sedan blir det....Har läst boken och hoppas filmen också är bra :)

Ha en go kväll alla sköna människor!

 /Lena den frusna


sena lökar

Nu skiner solen ute men här är minusgrader.....kan förstås ändra sig lite fram på förmiddagen. Undrar när min vår rabbatt ska smälta fram...hahahah Mina lökar tittar väl upp mitt i sommaren!På baksidan dar snön smält undan betydligt mera......kanske kan man sitta ute en stund idag också med en koppkaffe och bara njuta......Det gäller bara att sätta sig med ryggen mot uterummet! Det borde nog kallas föråd under vinteråret...Hjälp så mycket saker som hamnat där i år!!

Ha en skön tisdag!

 /Lena

jag vann!!

Titta vad jag väntar på ;)Detta vackra halsband har Elena gjort och jag vann det i hennes utlottning :D

Tusen tack Elena, det ska bli med ett sant nöje att använda denna skönhet! 

Idag ska jag träffa...Min goa dotter Frida! Hon ska få använda sina nya skor och trycka på gasen :D Vi ska övningsköra i vår gamla extra bil....för den har manuell växellåda och inte automat med vänstergas som jag har i min bil.

Have a greate day my friends ;D

 /Lena som ser fram emot mera skidåkning

Jippi!Skam den som ger sig! Jag har letat och letat och till slut hittade jag mina avklippta vigselringar som nu ska lagas. Jag hittade ett par guldörhängen också i min jakt efter ringarna så nu ska jag laga dem också. De kanske inte är super moderna men jag gillar dem iaf.

Nu ska här spelas Settlers....och så blir det snart pizza, helt okej för mig :)

Ha en go söndag alla härliga vänner och er jag änu inte känner!

 /Lena

Men var kan guldet vara?

Här har varit en lugn förmiddag med fika besök av storebrorsan och hans lillkille.Nu har brorsan gått hem till sig vilket är ett stenkast bort. Maken och lilltjejen har åkt på innybandymatch i Billingsfors...Kvar hemma är jag och Milou och mina vigselringar som jag inte kan finna!! Jag fick skära loss dem för 1½ år sedan och nu tänkte jag fixa dem men då hittar jag dem inte! Oj, oj vilket elände de var innan jag skar upp dem hos en guldsmed på Teneriffa. Försökte med att kyla ned handen så svullnaden skulle ge vika. Provade med både is och kylgel. Fick salva som var bra för inflammation, fingrarna lindades in hårt och jag fick sova med armen i högläge. Jag fick testa en speciell handske som skulle vara bra för att få ned svulnnader men nä det gick inte. Jag fick tom testa en metod som flera trodde skulle funka där man lindade in fingrarna hårt med en tråd på något vis men nä till slut var det min man som sa. - Gå och skär av dem! ...och då gjorde jag det efter alla försök att försöka rädda dem.

Slänge med lite bilder på min sommar oas också :) Maken har redan börjat prata på att köra igång värmen i poolen...hahaha men jag tycker det kan vänta ett tag till.

Ha en fin dag gott folk och njut av er lördag!

  /Lena (som mår bättre idag)

Nu har jag sagt till mig själv på skarpen!

aj,aj jag har ont i magen!kan det vara Let`s dans som oroar mig....hahahaha? Nä så illa inbiten tittare är jag inte....kan det vara den elaka P-boten som gnager i min snåla kropp? Nä fast jag borde nog vara mera noga med vad jag stoppar i mig. Så här kommer mitt förlåt till mig själv och självklart ska man förlåta även sina egna misstag ;)

Nu var detta lite på skoj men i ärlighetens namn så kan det vara svårast att förlåta sina egna misstag. Dels måste man bekänna för sig själv att man inte är felfri, jobbigt! Sedan måste man be sig själv om förlåt och förlåta......

Men som den storsinta kvinna jag är har jag nu sagt till mig själv på skarpen ...hahahaha

Och vem ryker då i kvällens Let`s Dans? Tyvärr lutar det åt Laila Bagge fast jag hoppas inte det.

Ha en go fredagseftermiddag och kväll gott folk! Nu ska jag fortsätta gnola på Tingeling tingeling på ryska.....

 /Lena som hippi

Jag är knastrött!

Vilken dag vi haft med sol och vårkänslor!

Min stora dotter och jag har fikat ute om än med varma kläder. Tror minsann att solens sköna strålar gav mig en aning färg och de är välkommet. Även om mina klokrynkor brukar synas mera då färgen kommer på besök :)

Årsmötet gick fint och de ville ha mig kvar som ordf även i år....hahaha det är förmodligen ingen annan som vill ta över detta uppdrag.

För en massa veckor sedan beställde jag och maken lite prylar till vår systemkamera och nu äntligen kom det sista objektivet vilket är ett fast 50 mm. Här kommer ett smakprov av detta med en oerhört snygg måltavla :)Nu blir det att försöka fota lite mera.....fast inte i kväll. Jag är knastrött!!

/Lena den trötta


Dags att svinga klubban!

Idag har vi årsmöte för Värmlands Handikappidrottsförbund. Utmärkelser ska delas ut till vår emenente simmare Anders Olsson, till vår duktiga sitski åkare Linea Ranudd, till Blixtens Innebandylag som vinner allt...Stipendier ska delas ut. Beslut ska fattas och en ny styrelse ska utses.....http://www.shif.se/varmland/

Då är det snart dags att svinga klubban och öppna mötet! Undra hur många år jag varit ordförande nu? Hur länge har jag varit förtroendevald i VHIF:s styrelse? !! Har funderat på att inte ställa upp för omval men jag gör det ändå. Jag brinner för idrotten och vet av egen erfarenhet att den kan vara av så oerhörd stor vikt.Så jag gissar att jag får fortsätta att svinga klubban och leda vårt förbund ännu en tid.
Nu ska jag äta en sen frukost med stora dottern.....Här är hon min goa Frida :D

Ha en trivsam dag alla sköna människor!

 /Lena

En dyr resa till stan!

Idag har jag och lillatjejen varit på stan och shoppat. Hon hade egentligen innebanyträning men behöver vila sina knän och så behövde hon en jacka och mys tid med mig :)

Hanna fick tag i både jacka och en tröja. Jag hittade lite kläder själv också...Milou verkar gilla min nya väst och det gör jag med men denna här gillar jag inte....Jo, ja det är en parkeringsbot! Jag hade lyckats få ned mitt parkeringstillstånd så det inte låg i vindrutan utan ned i sätet! Vad Arg jag blir!! På mig själv alltså!Detta ska ligga tydligt i rutan men kanske kan de komma på andra tankar efter ett samtal i morgon för självklart ska jag ringa och försöka få bort boten! Jag har iaf lyckats förr så vi får se om det lyckas denna gången med. Jag hade trots allt denna i bilen men inte på rätt plats...Grrr Det blev en dyr resa till stan!


Denna fina utmärkelse har jag fått av Diana Hagel och motiveringen var ju riktigt kul ;D Det var tydligen jag som fått henne att börja blogga! Vad kul, det hade jag ingen aning om :) Tusen tack Diana !!

Till oss alla, en riktigt skön kväll!

 /Lena


Milou kan slappa varje dag!

Måndag=vilodag

Efter helgerna brukar jag behöva vila upp mig så måndagar försöker jag hålla fri från uppdrag eller annat som suger kraft. Att leva med kronisksmärta är inte en dans på rosor men det måste gå och då behöver jag dessa dagar som jag kan återhämta mig. Förr klarade jag inte av att åtherhämta mig innan jag rasade så kraftigt att jag absolut inte hade något val. Idag är jag en något mera klok människa :)

Nä, nu ska jag käka upp min mat och bege mig ut med Milou....Han vet hur man ska leva....hahaha Tänk vad mycket tid en hund lägger på att sova!! Han behöver ingen vilodag, för Milou kan slappa varje dag :) Vräka ut sig lite här och där och bara sova en stund......tänk om man kunde ta efter lite...hahaha

Ha en go måndag gott folk!

 /Lena

Rallybrudar

Nu har jag äntligen sett filmen "Rallybrudar" som spelades in i Norra Värmland och där sonen är med som dansande statist...hahaha den frissan och de kläderna är inte de snyggaste jag sett på honom :) Jag fick hålla ögonen på helspänd för att se honom men när jag väl fick kornet på han så var han med några gånger i just dans scenerna.Själva filmen var kul och jag diggar verkligen Maria Lundqvist, vilken skön skådis! Jag hade nog förväntat mig lite mera Värmländska men å andra sidan så låter det bedrövligt när skådisar försöker prata detta om de inte behärskar dialekten.

Hoppas er helg varit fin och angenäm, det har min varit! :)

 /Lena

Kul med nytt!

Peter (maken) har fyllt år och dessa fina saker fick han av sina stora barn :)


Detta är ljuslycktor som Frida köpt till sin pappa. De passar riktigt fint in i vårt kök!


Emil tyckte våra julkuddar skulle bort och köpte nya kuddar i en lämpligare färg :D

Alltid kul med lite nytt!

I kväll ska jag på ungdomsmöte i korskyrkan (jag har en länk bland mina länkar på sidan) Min son ska sjunga.

Ha en härlig lördagskväll och kanske är det en och annan som ska se melodifestivalen? Jag ska spela in den och se den senare, de funkar det med. Min favorit där är EMD och deras låt.

 /Lena som hoppas på att få åka skidor snart igen :)

Nä, tyvärr!

Idag har mina stora ungar förbarmat sig över sin klena mamma och städat av lite här hemma. De lämnade endel kvar till sin pappa så han inte skulle gå sysslolös ;) Lillskruttan är på något som vi kallar för "Fagerås Disco" Dvs disko för mindre kidz i en del av Kils kommun som heter Fagerås. Sedan ska hon slagga kvar hos kusinerna där, mysigt för henne. Att lära sig dansa som liten är bra. Allt för många vågar inte dansa utan en eller en massa öl eller annan alkohol i kroppen.


wops, en suddig dans bild på Hanna ;) 

Nu ska jag se på dans snart på teven och då menar jag Let´s Dans. Det är vad jag orkar med idag. Jag har haft en riktigt elak dag då smärtan i nacken och ned i en skuldra varit och är riktigt jobbig......ja,ja jag vet att jag gnäller nu, men det får man göra ibland men blir det bättre av det? Nä, tyvärr!

Nå, vem ryker i Let´s Dans i kväll? Blir det ännu en skräll? Jag vågar inte tipa kvällens resultat men jag tror iaf att det till slut kommer stå imellan Laila Bagge och Morgan Alling i vem som tar hem årets Let´s Dans!

Ha nu en go fredagskväll gott folk :D

 /Lena den klena

Kanot, absolut härligt!

Har ni slö dagar? Dagar som man borde en massa men så blir näst intill inget gjort. Jag har en sådan nu. Kan ju skylla på värken så jag gör det.....fast man kan bita ihop också och göra mera iaf!

Nu ska jag ut i snövädret....det är ebb i kylskåpet!I denna kanoten full av grabbar bland annat min son (längst fram) , tre kusiner och två kompisar kan man inte beskylla för att vara tom som vårt kylskåp...hahahaha

Hoppas det blir en kanot tur i vår/försommar också. Underbart sätt att tyst glida fram i naturen! Har kikat på lite kanot leder i norra Dalsland som ser fina ut :)

Gillar ni att paddla kanot?


Här är jag och min man...hahaha eller Krokodil Dandie

Ha en go kväll, alla sköna väner och er jag ännu inte käner!

 /Lena den trötta

Säkerhet en självklarhet, eller?

Oj vad tiden går fort, hinner inte med allt!!

Just hem kommen ifrån en föreningsträff med handikappidrotten i Värmland och det blev en bra träff.  Har varit ute med vår lille wovve också och lilltjejen hängde med i denna sena timma på sin kickboard :D Hon tjatar om att vi ska plocka fram cykeln, men det känns lite tidigt. Det är ju is på morgonen och hon är inte den försiktiga typen! Skönt att ungarna nu förtiden har hjälm. Denna säkerhets åtgärd är så enkel men så oerhört skyddande! Fast nu tjatar hon inte hon sover på kökssoffan?!Använder du hjälm när du cyklar?

Jag är sugen på en armbike och köper jag en sådan, ja då lovar jag att också skaffa hjälm!


Fast som vanligt är en armbike så mycket dyrare än en vanlig cykel, trist! Vet inte exakt vad just denna modellen kostar och inte heller vilken modell som passar mig bäst. Jag får iaf räkna med runt 35 000: för att få mig en cykel som jag kan cykla med på mitt sätt.

God natt på er alla sköna människor!

 /Lena den trötta

Nu trycker jag på gasen igen!

Nu ska jag ut och fara igen...hahaha tur jag sitter bra i bilen :D Fast ingen lång tur bara in till stan och gå i lite flera affärer med kidzen. Idag blir det Lagerhaus och lite annat.

Såååå skönt det var med en riktig slappar förmiddag! Jag har inte gjort många knop idag och det var behövligt.

Återkommer i kväll, fast måste bara berätta en liten rolig berättelse.

När jag var på Vintersol som är ett rehabcentra på tenneriffa för ca 1½ årsedan fick jag besök en vecka av maken och Hanna (minstingen). De bodde på ett hotell en bit bort. En dag skulle min man åka på en tur till ön intill "Lagomera" ön som är känd för sitt visselspråk....men iaf då var Hanna med mig hela dagen. Hon for omkring på centrat och var med i olika grupper och tränade. Hon är en social och lättsam tjej som inte är blyg. Jag var inte med i alla grupper hon var med i :) Fast vi var med i en handträningsgrupp ihop. Där skulle man bland annat ha händerna på grytlappar på bordet och göra cirklar mm. När vi sitter där och håller på att träna ett tiotal personer så utbrister Hanna. - När var de här tvättade senast och så höll hon upp ett par dassiga grytlappar! Alla brast i skratt och dagen därpå hängde det grytlappar på tork i en lång rad :D


Här är det bollträning och Hanna hakar på :)

Jag har sökt för en ny vistelse i år men har inte fått något svar ännu. Hoppas på att få komma iväg för detta är ett toppen bra sätt för mig att få träna på. Att rikta in sig bara på sig själv och sin träning i en månad med värme, bra sjukgymnastik, arbetstarapi, vattenträning, mm det är toppen!

Kikar in i kväll, nu ska jag dra till stan! Ha en toppen dag alla sköna människor :)

 /Lena dansar vidare..hahaha

så trött!!!

Nu har har jag vallat runt på Ikea med mina Kidz...och de shoppade loss :D Lite knepigt när ungarna handlar mer än mig! Självhandlade jag...... Ja, vad handlade jag till mig själv, jo ett paket med galjar...hahahaha Annars köpte vi lite saker till vår lilla toa där vår minsting nu ska göra till sin toa.... och så blev det en läcker lampa som grabben fick som en liten gåva till lägenheten. En lampa som han fastnade för och som passar in i ena rummet.Nu blir det sovmorgon för min del i morgon, härligt! De stora kidzen behöll vår vovve i stan och lilltjejen ska åka med grannen till skolan i morgon. Hon ska till skidbacken med skolan och allt är packat och klart redan.....sådan är vår dotter, hon vill ha läget under kontroll, bra tycker jag!

och jag är såååå trött!!

Så jag säger godnatt till Er alla!

 /Lena


Vi tog sockervägen!

Vi har varit utrikes i helgen! hahaha....nja Norge är ju ett annat land men inte långt bort från min del av Sverige. Har besökt min kusin, hennes barn och barnbarn. En härligt mysig helg bortsett från hemresan! Lämnade av mannen i Oslo och jag och lillan for hemmåt över Konsvinger....regnblandad snö, isigt på vägen, massa traffik, mörkt, trött, hungrig.....hahaha nja inte bästa förutsättningar men vi tog det lugnt och kom hem mätta.

Tusen tack till David som skottat vår uppfart när vi kom hem! Här hemma hade det snöat också. Vart är våren??

Så här kan man rasta hunden om man vill......fast nu gjorde vi inte så :) Peter (maken) fick gå ut med hunden längst denna vägen som kallas för sockervägen. Det är en lite närmare men mycket mindre väg....hahaha ja en väg där många åkte förr för att handla billigt socker i Norge på den tiden det var svenskar som handlade billigt där. Nu är det som bekant norskarna som invaderar Sverige och handlar billigare :DMaten var klar när vi kom och så klart det blev älgkött! Min kusin Rebecka har många strängar på sin lyra hon är bland annat jägare.


Den här lilla killen åkte från famn till famn och vår minsting Hanna tänkte tala om för sina äldre syskon att de snart skulle se till att få bebisar...hahaha Glömde ta kort på kläderna vi köpte till lille killen men fina var det :D


Hanna älskar bebisar och de flesta bebisar och små barn älskar Hanna!

Idag fyller min man år! Vi grattade honom igår med tårta och sjöng fyra olika sånger för honom på tre olika språk!

Till oss alla en riktigt skön dag :D

 /Lena

Så kan det gå!Min man har stressat om kring och tvättat bilen och sig själv och så råkade han....ja göra sönder ett snäckhalsband! Massor av snäckor över hela golvet...hahaha så det kan gå och lilltjejen var där som hök och samlade in en hel hög. Hon gillar att pyssla.

Jag kommer tillbaka på måndag med bloggen :) Har lite annat som kommer ta upp min tid i helgen. Kanske kan jag bjuda på nya rykande heta foton då :D

Önskar oss alla en riktigt skön fortsatt helg!

 /Lena


nu flyttar grabben!

I höstas flyttade vår stora dotter hemmifrån och nu i helgen ska grabben flytta! Dottern har knappt inte varit i sin lägenhet eller ja inte så ofta utan den som kanske varit där mest är grabben så nu ska de dela på lyan :) Hon brukar kalla lägenheten för sin klädkammare....hahaha inte för att den är liten men för att det är där hon har mesta delen av sina kläder. Vår stora dotter är så social att hon gillar inte att vara själv för länge så nu när grabben flyttar in hos henne kanske hon kommer vara där lite mera också :)


I ett av de två rummen i Fridas lägenhet som nu ska bli Emils hem också.....vilket innebär en del förändringar av framför allt det andra rummet.....det blir nog säkert fint!

Det blir spännande och skönt för grabben att få rå sig själv. Vuxna barn mår nog bäst av att få ha sitt egna liv, det är livets gång. Fast så klart jag känner det en aning knepigt att han ska lämna boet och testa sina egna vingar på ett annat plan....Det kommer funka fint och det blir en bra start att dela med syrran så de slipper få för dyr hyra.

I med Emils flytt har vi också en friggebod som ska renoveras eller mest möbleras och inredas som gäststuga....så kidsen kan komma hen när de vill och ha en säng att sova i och en dörr att stänga om sig :) ...och skönt att ha för andra gäster också.

Ha en fin dag alla sköna vänner och alla er jag inte ännu känner :)

/ Lena den förkylda!

De hade jag aldrig trott!!!

Funderade lite på om man gjort saker i livet som man aldrig trott att man skulle göra. De har vi förmodligen alla och somliga ting kanske man inte vill dra upp i offentligheten men där finns en sak som jag aldrig trott att jag skulle göra som ni kan få veta.


Jag hade aldrig trott att jag skulle skaffa hund.....ännu mindre prata med hunden i telefonen...hahahahaha så oerhört korkat hade jag tänkt förr men inte nu =) Man kan ju ändra sig!
Ha en go torsdag alla härliga människor!

  /Lena

Förnedrings TV eller bara kul?Jag läste på TV4:s hemsida att de söker hem att få städa i programmet rent hus. Någon mer än jag som såg detta program. Jag blev nyfiken och min lilla dotter var med och tittade. Hon tyckte detta var ett superbra program. Jag blev galet kluven. Vist var det kul att se förändringen och höra en del städtips mm fast jag kände mer än så. Jag upplevde en förnedring som jag kände olustig att man visar upp för allmänheten.....att tex vissa personer har svårt att hålla rent och det också fanns barn med i vissa fall.

Vad tycker ni?

Idag har jag besökt sjukhuset för en mammografi undersökning och allt var i sin ordning :) Läkaren och sköterskan var imponerade av min förmåga att hantera min rullstol och förflyttningar, trevligt. Sedan säger läkaren att jag borde gå upp i vikt en så där 8 Kg....hahahahaha  nja då skulle jag inte vara så smidig som jag är och de kom förstod hon sedan så klart fast ett par kilon bhöver jag gå upp. Fast jag har super svårt att gå upp i vikt!! Tänk så olika det kan vara.

Febern är borta men förkylningen är kvar.

ha en skön kväll alla goa människor!

  /Lena

brände rätt igenom glasdörrar med Permopil!

Nu är det dags för ett kåseri igen!


Detta har jag fått mig resumerat av en säker källa. En kvinna från Uddevalla hade erhålligt en ny Permobil. Ja det är en elektrisk rullstol. Enligt min vän så var denna dam oerhört usel på att manövrera sin Permobil, hon var helt enkelt livsfarlig. En gång körde hon vält och höll på att drunkna i en fontän! Detta var så klart mindre komiskt men så hände en annan händelse!(Bild från nätet)


Hon skulle till en av affärerna, typ Tempo, Åhlens eller något i den stilen. När hon närmar sig de två dubbel glasdörrarna av typen sluss så får hon ingalunda stopp på ekipaget...hon brände rätt igenom hela glas slussens dörrar in i en cementvägg i affären. Efter detta sattes automat dörrar upp.....d.v.s. hon arbetade på sitt sätt för tillgänglighets frågor i sin stad :D

/Lena

sommarläger till Ullaredmaraton...Nu har jag tittat på gamla kort igen.....hahaha så mycket trevliga minnen man fångas av. Här gör jag en teve intervju i samband med ett sommarläger för ryska barn och ungdomar.  Det var ett mycket givande arbete att få vara en del av detta. Barnen bor i vanliga fall på barnhem...

Jag har vid ett antal gånger haft möjlighet att arbeta för barn, ungdomar funktionshindrade i andra länder så som främst Ryssland och Rumänien. Allt har inte varit trevligt att se och höra men den lilla droppe i havet av stöd och hjälp jag kunnat delge har iaf varit en droppe mer!
Här är jag och Hanna på en egen bilsemester. Vi sov två nätter i bilen och reste först till Astrid Lindgrens värd. Jag lovar det var en syn att skåda hur jag tråcklade mig från förarsätet till bagaget där en mjuk skön madrass fanns. Skönt med tonade rutor...hahaha. Där efter åkte vi på Hannas önskemål till lågprisvaruhuset Ullared. Vi gick där från 09.00 på morgonen tills 21.00 på kvällen!!! Är det någon som slagit detta maraton besök? Nu vill hon göra samma resa igen ....hahahaha

Nu ska jag se på Bygglov och fortsätta vila. Tusen tack till Mia som hämtade upp hanna till träningen!

ha en go kväll vänner och har ni inget för er eller är ni sjuka....titta på gamla bilder ;D

 /Lena


En ny generation har anlänt!En ny generation har anlänt :) Min kära kusin Rebecca har blivit mormor för några veckor sedan och till helgen ska vi få träffa denna lilla goa kille, hans föräldrar, min kusin och den stolta morbrodern :D

Nu måste jag kurrera mig så att jag inte smittar den lille med förkylningen jag åkt på.....fy så det tar på krafterna!

Just nu har jag stora tjejen hemma och jag ska återvända mitt fokus på henne....kikar in senare.

Ha en fin dag alla sköna vänner!

  /Lena


Ideella krafter är en brist vara!Det snöar i Kil idag. Här är en bild tagen från Frykens södra ände. Framför den gula gamla stationshuset brukar Ångbåten Freja stå när hon laggt till i Kil. Hörde att det kanske inte skulle bli några mera turer med Freja då det fattas ideella krafter. Jag minns tydligt hur mycket folk som frivilligt och utan ersättning hjälpte till att bärja Freja från sjöbotten. Min man var med och svetsade på någon ponton...men nu finns tydligen inte samma intresse längre.

Det är svårt att finna ideella krafter överlag. Folk har nog med sitt och sin familjs alla aktiviteter.

Nu ska jag iaf iväg på ett ideellt möte, snorig, frusen och nja jag borde vilat men det funkar inte idag! Snart har vi årsmöte och snart har vi en mötesplats för alla idrottsföreningar som bedriver handikappidrott och som är medlemmar hos oss på Värmlands HIF. Jag får vila i morgon och bita ihop och hoppas att jag inte blir sämre!

Ha en fin eftermiddag och kväll alla sköna människor!

 /Lena den klena ;)

Förkylnings tider...
Idag blir det att vila så jag orkar med kvällens styrelsemöte. Jag är ...och så har jag åkt på......men de är sånt som var och varannan får då och då....

Nu ska jag iaf ta mig en kopp kaffe och en tårtbit ;) ....och minnas tillbaka 21 år då vår lilla Frida föddes!Grattis Frida och hoppas Niklas sjöng för dig i morse :D Frida Käld


Ha en fin start på nya veckan gott folk!

 /Lena

Nu blev det kvällen!

Så är blev vår kväll!


Frida blev mycket glad över sina paket som bland annat innehöll skidbyxor av
märket Peak Performance....hon är köper ofta kläder men just varma kläder
brukar hon låna av mig....hahaha så nu vill hon nog inte låna av mig längre då
hennes är betydligt fräsigare :) Här är mina flickor i lillans rosa rum, då Frida
inte längre bor hemma.....fast det finns alltid plats för henne då hon vill sova hos oss!Tre tårtor blev det och de är gjorda av födelsedagsbarnet själv. Mycket goda!
Gästerna var nöjda och mormorsbullar blev också en favorit!En av gästerna var Milou...hahaha fast han fick inget fika vid bordet :)Så här söt kan man vara när man har kalas och fyller 21 år!Storebroder Emil passade på att testa sin fars säkerhetsutrustning...hahaha
bra att ha kroken kvar från hoppgungan. Där brukar boxsäcken hänga också och nu Emil!
Oerhört snygga glasögon han har :)

Hoppas er helg varit fin och att veckan som kommer blir toppen!

 /Lena (som fått förkylning Grrr)

Idag ska vi fria vår älskade Frida som fyller 21 år i morgon!Idag kommer vissa av dess kusiner hit och några till då Frida fyller 21 åri morgon.


Här posar hon för tre årsedan...Hon är en go tjej som gärna bjuder på sig själv


Hon älskar våran hund, att sladda med bilen, att spela teater och ibland i mormors gamla minkpäls. Hon älskar att vara med sin mysiga pojkvän Niklas. Hon åker gärna slalom och solen det är en favorit för vår lilla solstråle.

Vi har mänder av kort på Frida och vi har mänder av roliga minnen med vår älskade flicka. Hon kom till oss två vecor förtidigt den 2:e mars 1988. Hon var så söt och ljudlig redan från starten :D Hon har alltid haft eninställning att inget är omöjligt! Hon har alltid haft ett hett temprament men ändå uppfört sig som en ägel bland andra :)

När hon var liten och blev arg var det värsta hon kunde säga. -Du ska gråta!! och så stampade hon med ena smala benet i golvet :) Då var Frida uppriktigt arg!

Hoppas nu pressenterna blir bra, annars får hon byta :D

Grattis gumman! En dag för tidigt men det är idag vi ska fira dig!

Till oss alla en riktigt skön södag! 

/Lena

RSS 2.0