Är det utmaning så är det :D


Hoppas du förlåter mig Emil men jag har antagit en utmaning :)

Jag skulle leta upp en bild från mina bild arkiv. Ta 6:e bilden ur 6:e mappen. Nu har vi flera arkiv....och jag kan meddela att det första försöket kunde jag inte ta då det var på massa folk som kanske inte alls vill vara med på bild. Emil brukar iaf vilja vara med på bilder :) Här är han inte så gammal då detta kort togs med vår första digitala kamera!

Nu ska jag utmana 6 andra är det meningen men jag gör som jag brukar......Så jag utmanar ALLA som läser detta....hahaha, hoppas någon nappar :)

Har haft dåligt med tid för bloggen i ett par dagar då vi haft en del besök som jag så klart vill ta mig tid för. Men jag läser ikapp allt eftersom :) Peter har fixat hastighetsmätaren till min ATC (MC) !!!! Jippi, så nu kanske den går igenom besiktningen nästa fredag :D


Bild tagen av familjens vän Mattias H

Ha en fin kväll alla goa människor, tittar in senare och läser vidare på era bloggar!

Ps! Någon undrade om jag varit hos frissan av min kortklippta bild i förra inlägget....hahaha nix men jag borde verkligen göra det! MItt hår växer på höjden då det är så kraftigt! Man skulle kunna tro att det är hästtagel :D

/Lena (drömmer sig bort mot sommar och båtliv)

Champion of Buzz sport!!

Tusen tack för alla grattulationer, det värmer!Detta trevliga spelet fick jag av min man på födelsedagen och det visade sig vara ricktigt kul! Man bör gilla sport för det är en massa olika sportkunskaper som sätts på prov och så ska man ha lite tur också :)

Vi fick en trivsam dag igår med lite besök, fika några gånger och så proppade vi i oss natchos med massor av tillbehör.

Min stora grabb bjöd med mig på bio fast jag får själv välja vilken film jag vill se. Så här sa han - Du får välja vad du vill, t.o.m en Hallmarksfilm bara jag inte sett filmen tidigare! ...hahahaha Hallmarksfilm det är vad han kallar mina val av filmer rätt ofta då jag gärna ser på draman. :) Fast i går kväll blev det en Thriller med stora dottern, då alla andra lagt sig. Av henne fick jag en bok och 20 purpurfärgade tulpaner för vardagsrummet. Boken verkade bra och blommorna var så fina. Minstingen hade köpt, ja just det en inredningstidning och godis :D Drömhem och Trädgård vilken jag tycker är kul att bläddra i. Min man hade också köpt ett stativ till nya kameran då jag har lite svårt att hålla still kameran en längre stund. Våra gamla var trasiga så detta var en bra pressent.

Så har jag blivigt grattad av fler med blommor, hälsningar, choklad och besök....mysigt och det fortsätter idag.

Skulle lägga in bilder men det krånglar så...det får bli mera bilder senare......


Milou får hoppa in som en extra bild i brist på de nya :)

Jag har fått två nya utmärkelser! Vad glad jag blir :)

Av Overhogdal fick jag denna!och av Proforma fick jag denna!Det är värmande och glädjande, tusen tack!

Nu fick jag besök....får titta in senare...och jag kommer läsa alla era bloggar och tar igen det jag missat när tid finns, kram till er alla!

/ Lena

tiden rullar på....

Nu har jag blivigt grattad med frukostbricka på sängen!

Hela familjen har kommit till mig på morgonen, det hade jag inte räknat med. En mysig överraskning med andra ord. Pressenter fick jag också som extra bonus. Nu ska vi ha en mysig dag och ta oss tid att ha trevligt. Brukar inte fira så mycket då vi inte fyller jämt men idag ska vi iaf äta en av mina och familjens favoriter som är natchos och så blir des semlor det hör till min födelsedag.

Jag kommer nog inte blogga så mycket idag men jag kommer titta in till er alla så fort tillfälle ges. :)

Kram tant Lena :)

årgång 1966

1966 var ett bra år!


Det var en vinter full av snö och kyla. Men det var mycket mera som hände detta år. Jag har gjort en liten återblick av året 1966.


Mustang GT 1966 lika läcker då som nu!
Bruno Mathsson: Jetson, 1966 var en fotölj som tillverkades detta år och den håller än!


Höfner President 1966 en läcker gura :)  

Filmen "Den onde, den gode, den fule" The Good, the Bad and the Ugly kom detta år med bland annat Clint Eastwood. Detta är en Italiensk spagettiwestern.
The Beatles är populära och 1966 gör de sin sista konsert som blir i USA. Därefter är det livet i studion som gällde för gruppen. Även The Rolling Stones var något som man lyssnade på liksom den kända USA gruppen The Supremes som var en framgångsrik tjej grupp där bland annat Diana Ross var med i.
Inte bara jag som föds 1966 så även kända svenska sportstjärnor som Liselotte Neumann professionell golfspelare. Racerföraren Kenny Bräck, Tennisproffset Stefan Edberg och en hel hög svenska sångare födds samma år så som Lena Philipsson, Carola Häggkvist, Jan Johansen, Stakka Bo, Tina Ahlin. Den bortgångne Äventyraren Göran Kropp föddes också detta gyllene år liksom skådespelarna Rafael Edholm, Malin Berghagen, Det verkar också vara programledarnas år då Kattis Ahlström, Kristian Luuk och Sofia Wistam födes detta år också liksom många fler både kända och okända svenskar.
Utrikes föddes en hel hope kändisar detta år så som: Halle Barry, Kiefer Sutherland, Adam Sandler, Salma Hayek, Mike Tyson, Samanta fox, Janet Jackson, Patrick Dempsey, mfl.En annan stor händelse för mig personligen var att jag föddes detta år :)Nu måste jag sätta fart...kan inte längre drömma mig kvar i 1966.....hahaha Fast vist var det ett bra år?

Ha en fin dag alla sköna människor!

/Lena

Vänd dig inte om!

Hahaha...ja nu låt det kanske läskigt och så har det varit ibland kan jag lova! Mina kids har genom åren haft en synnerligen sjuk humor som jag ibland fått smaka på. Vi var en dag och handlade på vår orts Ica butik. En trevlig butik som alltid ger fin sörvice. Här brukar man också känna igen många av de andra besökarna som irrar runt med sina korgar eller vagnar. Jag stod och kikade i en av frysdiskarna när Emil och Frida passar på att fylla hela min vagn med hackkorv! Jag märker inte först vad de gort men strax så ser jag dessa gråbruna och till färgen otäcka korvar...hahahaha Detta var förmodligen första gången som detta bus gjordes men tro inte att det var sista.

 

Frida har alltid haft en förmåga att få köpa varor som hon vill ha. Hon stoppade i varor när varken jag eller maken såg. Vi kommer fram till kassan och så tror jag att Peter (maken) tänk köpa tex en annan tandkräm, eller kanske ett smarrigt pålägg...fast ibland har jag frågat varför vi ska köpa en varan och Peter har sagt.-jag har inte stoppat ned detta! Då vet vi fort vem som är boven :D Emil har pga sin uppriktighet och förfrågan där svaret blivigt nej, fått välja mindre. Är detta rätt och riktigt? Nä förmodligen inte.....Mitt ända råd är. Vänd inte ryggen till!Hanna är något mitt i mellan Emil och Frida i sina köpvanor. Hon försöker styra familjens handling genom att köpa saker som ser snygga ut, som inte blir för stora och det får absolut inte bli för mycket varor. Kylen skall hållas prydlig! Hellre att får någon blir utan smörgåsgurka än att vi ska köpa en stor förpackning....fast hon gör undantag med godis och snacks, då får vi köpa mycket :)


alla foton lånade från nätet.

Alla mina barn får ibland kuta in när jag sitter kvar i bilden och handla. Man kan tydligt se att Emil är den som vill köpa kravmärkt. Hanna vill ha sina vackra och små förpackningar och Frida brukar alltid ta något mer än vad jag bett henne handla men hon kan alltid prata för sina varor så något trubbel blir det ej.Det var lite om hur mina barn handlar...får väl berätta om mig själv och mannen en annan gång. Det blev så långt iaf :D

Ha en fin fortsatt dag...tittar in i kväll!

/Lena

Sju sanningar om mig och en om min ATC!

Då har jag äntligen varit ute och kört min ATC (Mc) men typiskt hasighetsmätaren fungerar inte! Så peter om du läser detta...ta redan på hur du ska laga denna :D Fast köra kan man...hahaha och det var trevligt kan jag intyga! Fast det vore nog bra att ha en hastighetsmätare nu när den snart ska in på besiktning!


En gamal bild men maskinen ser likadan ut och jag med :D Fast hanna klär sig inte i en lila bävernylon overall...hahaha nä hon är ju 11 år nu och då är det annat som gäller! (med så värdefull last som på bilden blir det försiktigare på gasen än när jag kör själv)

Har fått några fina awards idag som jag så klart vill tacka för! Av uppskattning mår man alltid fint, fint av så tusen tack!

Av Annelie nygamlajag  fick jag en egen Guldprins! Med motiveringen som lyder "Värmlandstös som jag ganska nyligen gjort mig bekant med. Här finns en enastående livsglädje och eftertänksamma rader" Tack Annelie! En Guldprins är helt rätt för mig ;DHar fått två awards av  Anki N dvs herrnilssonsfru Samt en utmaning från henne.
Tackar och bockar, vad glad jag blir! :DSå hade det slinkigt med en liten utmaning också.


Sju sanningar om mig!!

Jag får en kick av utmaningar...med fart, galenskap, sånt jag räds osv.
Jag har bra tålamod men jag kan bli arg, riktigt arg!

Jag har tolkat (hängt) efter både bil och MC med rullstol....men det var för länge sedan nu är jag betydligt klokare.

Jag gillar att busringa och luras med folk...fast man ska så klart berätta sanningen sedan :)

Jag vill bilda mig egna uppfattningar om saker och ting. Ogillar skarpt förutfattade meningar!

Jag har en aning svårt att ta kritik och är en usel förlorare! Ja, jag erkänner, det var bra gjort av mig!

Jag har aldrig förlorat i en buggtävling i rullstolsdans! (man dansar med en stående partner och självklart har det betydlese vem man dansar med också)

Är du sugen på att göra utmaningen? Gör den då är det till dig jag sänder den vidare :D

God natt alla sköna människor och sov gott, vakna utvilade och så ses vi en annan dag! ;)

 /Lena


80-tals brillor är heta :)

Nu har jag sett på kort av min son på facebook där han har mina gamla 80-talsbrillor på sig ute på dans.........hahaha ja där ser man hur det som jag ser som ruggit fult kan bli läckert för de yngre :) Nu var det säkert inte hela sanningen för jag tror att han tycker de är fula också fast ändå en aning coola. Han har plockat ut glaset ur dem och så fick våran lillprins lov att testa dem....
Nu ska här käkas lite mat efter att jag suttigt och pratat och fikat med pappa som kom förbi en sväng. Det var trevligt :)  Milou blev lycklig också som fick komma ut en sväng med pappa. Här är massor av tjock, knöcklig is på gatorna...fattar inte hur jag ska ta mig ut med Milou själv! Hoppas detta smälter undan fort!

Någon mer som vill ha sol, värme, och allt det där härliga som följer med våren och sommaren :D


Detta kort är taget sommaren 2008 i hamnen på väg ut från Hönö mot Vinga.
En helt underbar dag vi hade med hela vår familj och min kusin och hans goa familj.

Nu blir det käk! Tittar in i kväll och gör en bloggrunda. Ha en fin dag!

Ps! Jag fyller 43 på torsdag....dvs jag är en 66:a :D (info efter förfrågan...menar så klart inte att alla behöver kommaihåg mig, jag kanske inte ens minns själv...hahaha)

 /Lena

Hur gammal är jag??!

Ja då var helgen till ändå och en ny vecka tar anspråk i våra liv! För min del är det en jobbig vecka...hahaha jag fyller nämligen år under veckan. Har inga bekymmer med att jag blir äldre men det är ju så svårt att komma ihåg
hur gammal man är!
Ja, ja , än är jag 42 år :)

Idag har vi haft en mysig dag. Frida ringde och var sugen på mammas mat så hon och pojkvännen kom och grabben kom hem. Han bor ju hemma men är ofta i stan hos sin syster. Så hela familjen var samlad och det gillar jag :) Semlorna blev goda och maten likaså. Några undrar varför vi äter semlor redan nu, då det inte är fetisdagen ännu? Hahaha jag äter vofflor också på andra dagar än voffeldagen :O

Kan bara tala om att jag vann i Buzz....hahaha (tur att Hanna inte var med för då hade det nog vart tuffare för mig)

Peter har rastat hamstern lite....galet han sprang om kring på golvet (fast hunden var inte med)!
Här posar han eller om det är en hon i en blomkruka...

 

Här är en bild av blommbuketten jag fick av Lena L när hon besökte mig. Vad tycks om den vita tulpanen?
Underbar enligt mig!


Nu ska jag intaga nattläge strax och vila min högra handled som är jobbigt värkande för tillfället.
I morgon är den säkert bättre :)

Godnatt eller god morgon alla goa vänner och er jag ännu inte känner!


/Lena

-Jag älskar dig!

Idag ska jag göra semlor...laktosfria sådana :D Men först ska maten blir klar! Jag har inte käkat en enda semla ännu och det är galet då jag älskar dessa gosaker men efter att jag inte fixar laktos så blir det inte lika lätt att käka dessa. Fast det funkar ju fint att göra egna :) Idag finns det som tur är mycket laktosfria varor.


lånad bild från nätet.

I går riktigt sent dvs efter tolvslaget någon gång ringer min mobil. Jag ligger i soffan och har slumrat till fast jag såg på en film. Jag svarar trött och så hör jag en killes röst säga -Jag älskar dig! Inte kände jag igen rösten heller men jag kikade på nummret och såg att det var dotterns mobil....hahaha galna unge! Hon hade slagit vad eller något med en kompis om att han inte vågade ringa mig och säga de där orden...men så klart han gjorde :) Det är ju inte svårt att älska mig...hahaha fast nu var det ju bara ett vad!Vad ska ni göra idag?

Ha en skön söndag alla härliga människor!

/Lena (med dottern Frida i knät)

Vem bestämmer hur lagom är?

Jag verkligen ogillar den svenska jantelagen, den svenska avundsjukan, den svenska bilden av att allt ska vara så rätt och lagom....bild från nätet...hur kan man välja detta namnet???

Varför kan vi inte glädjas mer med andra människor som lyckas? Är inte det bättre än att bli avundsjuka.......att prata illa om folk bakom deras ryggar......att se ner på vissa för att de inte gör exakt som du tycker.....att tycka att de som är yngre eller äldre inte har samma koll som du.........att ogilla någon för att de är losers.........och att ogilla samma person om denne blir en vinnare.......för i Sverige måste man vara lagom....ett ord som jag förövrigt anser vara suspekt...för vem bestämmer hur lagom är?


Nä jag tror jag flyttar till USA, där blir man prisad och höjd till skyarna om man skulle lyckas!


Vad har då fått mig att bli arg nu? Jo jag tycker mig känna av dessa vindar som jag beskrev ovan knutet till Blondinbella.....varför ska så många prata illa om en ung tjej! Varför kan inte folk vara glada att en ung tjej lyckas? Hon är ju riktigt duktig på att marknadsföra sig själv, och jag gillar företagsamhet! Hon var definitivt inte sämst på Lets Dans! Fast ska man lyckas i Lets Dans så ska man vara känd för något accepterat iaf om man är tjej! Så ska man så klart kunna dansa också.....Hon har säkert gjort tabbar men det lär väl alla gjort! Känner inte henne men det är principen som retar mig! (Mina favoriter är Laila Bagge och Morgan Alling i detta program)bild från tv4

För övrigt har jag slappat idag. Läste klart boken om Magdalena Graaf, mycket bra! ....läs boken om du har möjlighet! Jag tror många får en annan uppfattning av denna tjejen efter att man läst boken.

Jag har sett på Handbolls VM en match där de svenska herrarna fick spö av storfavoriterna Frankrike! Jag har settt på körslaget och vet nu vika som gick till final. Heja Hannahs kör!!

Nu ska jag snart knoppa...och önskar er alla en skön natt och en trivsam söndag!

 /Lena

Jag läser.....och kan inte sluta!

Idag har jag tagit en läsdag!

Jag har svårt att bara läsa ett par kapitel och sedan lägga ifrån mig en bok. När jag läser så vill jag läsa klart, pärm till pärm...ibland måste man ju lägga ifrån sig boken men det får inte bli för lång paus! Hur läser ni böcker?

Just nu läser jag Magdalena Graafs självbiografi. Lättläst men inte viste jag att hon har varit utsatt för sådant våld!Nu har jag fått lite fika intaget i vardagsrummet tillsammans med maken och svärmor. Blommorna som Jag fick av 
Lena L  är fortfarande vackra :) .........(har tagit kort men vart min käre make gjort av kortläsaren vet jag inte?)

Ha en fin lördag......tittar in hos er alla lite senare, har bara ett par kapitel kvar :)

 / Lena

Så håller jag mig ung :)

Önskar er alla en härlig Ferdagskväll!

Jag ska till kyrkan och där jag är ungdomsledare...så iväll blir det att sjunga singstar bla :DAtt vara bland ungdomar är härligt och det gör att man håller sig ung :) fast också att man känner sig gammal stundvis...hahaha

Vad ska ni göra ikväll?


Emil (sonen) gillar att sjunga :)

Mina barn brukar spela teater, sjunga och dansa och jag har alltid uppmuntrat detta. Att våga stå framför publik och att våga skoja och spexa är bara positivt.

En gång skulle Emil hålla ett litet tal till sin mormor...tror det var när hon fyllde 50 år och då lär Emil varit 9 år. Han äör högtidlig och så säger han. Ett fyrfaldigt leve för mormor hon Lever! ....hahahaha

 /LenaFörmiddagsfika hos Frida!

Nu har jag hunnit köra Peter till Sjukhuset (kollat synen pga diabetes) och hans syn var riktigt bra på ena ögat och orörändrat på andra. Jag satt kvar ute i bilen när Peter gick in till läkaren.......och vad gör man i bilen? Jo jag satte på radion, slet över mig en filt och upp med jackluvan och så somnade jag! Tur att det snöade ute så rutorna blev omöjliga att se in i :D

Nu har vi åkt till Fridas lägenhet och ska dricka kaffe där. Hon fick problem med en julklapp så vi ska ta med oss denna och byta. Emil sov också hos Frida ....hahahaha och de tjuvsovarna vaknade av vårt samtal och var i full gång att damsuga och tvätta golven när vi kom. Undra hur det såg ut innan? Emil och Frida har tänkt att dela lägenhet då Frida så sällan är i sin. Hon bor hemma ibland och hos pojkvännen i bland och någon gång i sin egna lya.

Frida har börjar överraska mig med en massa MMS :D Bjuder på ett från Fridas och Hannas lilla shopping tur igår.


Jag tittar in senare på en bloggrunda/ Lena

Skogsmulle!

Nu har jag haft min kompis Lena här och tiden bara flög iväg! Super kul att träffas :) Tack för de veckra blommorna och korten!

Jag är helt ensam hemma nu med enbart hunden så här ska bli lite egentid...hahaha som jag kommer utnyttja i viloläge :D Är så galet trött och jag vet varför....sovigt för lite helt enkelt!

Någon som vet vad jag gör på bilden...Hahahaha!


Tur att jag inte är ormrädd för så speciellt fort förflyttar jag mig inte bland blåbärstuvorna men blåbär plockar jag! Kan nog se ut som skogsmulle med mitt tjocka hår och kvistar och "bös" över hela mig efter någon timma i skogen :)

tar en bloggrunda efter min vilopaus...

 /Lena


Trevligt besök!

I morgon får jag fin besök :) Då ska jag träffa en av nina bloggvänner Lena L  . Jag och Lena har lärt känna varandra när vi varit på rehabilitering på Vintersol. På vintersol tränas det hela dagarna men helgerna är det enbart egen träning och ev. något grupp pass för den som vill. Man är där oftast i fyra veckorsperioder så det är lång tid utan familjen (om de inte kommer på besök, vilket min man och yngsta dottern gjorde sist jag var där) och då är det viktigt att finna vänner som man trivs med. Lena är en sådan vän som jag trivs med :) Vi tre på bilden + några till var också på eget bevåg på egna kondispass.....Hahahaha , ja ett konditori med riktigt gott kaffe :D För annars brukar kaffet smaka redigt illa på både Vintersol och restauranger runt i kring. Man blir ju sugen på kaffe så vi hittade till slut ett bra kaffe. En lång uppförsbacke men å andra sidan en lång nedförsbacke hem :)

Blir kul att träffa dig Lena i morgon :)Nu känner jag mig super blek! Lena kanske inte känner igen mig, vi har ju bara setts där nere och jag är en såda som blir brun på direkten, nja det löser sig nog!

God natt på er alla sköna människor!

 /Lena

Jag har dödat en orm!

Var på ett möte idag och i eftersnacket kom vi av en anledning in på ämnet ormar. Jag kom då att minnas hur vår då inte så gamle son sa en dag när vi hämtade honom hos farmor och farfar. -Jag har dödat en huggorm!...fast farfar döda den först....hahahaha


Läcker bild som jag hittat på nätet!


Och hur gick mötet....Hoppas inte jag gick på för hårt....men tror inte det, för vill man kunna kalla en byggnad på flera våningar för tillgänglig måste en hiss till...Så jag sa som jag upplever just allmänna byggnader som inte har hiss....-Där känner jag mig inte välkommen och första intrycket är viktigt. Så är vi människor, vi dömer ofta både platser och personer på första intrycket. Sedan är man ju ofta inte sämre än att man kan ändra sig...Kul iaf att Boda Borg har en strävan att vilja göra sitt upplevelsecenter tillgängligt i högre utsträckning. Redan idag har de en del som är tillgänglig, men jag är själv en kräsen kund. Jag vill själv välja vad jag ska delta på inte bli hänvisad till något som de tycker.


Nu ska jag göra något med mina ungar, tror det blir Singstar :)

...kommer in senare och går en bloggrunda!


 /Lena

Man ska inte ha husdjur??

Innan Hanna somnade i går kväll kom hon att tänka på att en hund blir inte så gammal. Hon började gråta och sa. -Man ska inte skaffa djur för när de dör blir man så ledsen. Nu fick jag Hanna på andra tankar, tankar på vad mysig vår hund är nu och att det är sådana tankar man får ha även den dagen han inte finns mera. Nu är vår lilla Bichon Frisè med namn Milou bara två år så vi hoppas så klart att han får leva i många många år till. En riktig charmig och mysig hund :)

Inte enklaste rasen att ha på vintern...snön fastnar som bollar på pälsen och måste borstas ut. Tyckte han såg så ensam ut på kortet så jag gjorde en lika snygg kompis till honom...hahaha


Nä nu ska jag fixa till mig och dra på mitt möte! Ska ta en snabb kopp kaffe med Frida som kom hem en sväng till sin mamma också :D Igår kväll gjorde jag och grabben körkortsteori prov med ett program vi har....hjälp jag klarade det inte!! fast vilken tur att jag ändå har kortet....han klarade sig iaf och det är ju han som ska ta det...men först ska vi köra lite mera också och det ska även Frida göra. För i år SKA de ta körkort....jag tänker säga upp mig på taxi....hahaha men fotsätta med skolskjutsen ;D

Ha en toppen dag alla sköna människor!

 /Lena

John Blund ropar....

I morgon blir det möte och nu ropar John Blund på mig!

I morgon ska jag på ett möte gällande anpassning dvs bättre tillgänglighet på Bodaborg. Boda borg är ett Lek hus för alla åldrar som påminner lite om fångarna på fortet. Detta ligger i Karlskoga men mötet ska vi ha i Karlstad. Hoppas jag kan bidraga till något vettigt. Har själv varit på Boda Borg och det är absolut i behov av bättre tillgänglighet. Alla kan ju inte plocka isär sin rullstol och hasa sig genom gångar och nivåskillnade mm.


bild från nätet (från Boda borgs egna sida)

Ps. Har inte bloggen krånglat ovanligt mycket idag?

God natt alla vänner och er som jag ännu inte känner!

 /Lena

Är du en fikatyp?

Är det vettligt att en fika för två personer kostar 100 kronor! Jag är så snål på sådana saker att fikat smaka nästan inte gott än gång! Så mycket kostade vårt fika på mitt i citty i Karlstad. Tur att det blir sällan! Unna sig saker ska man men det beror på vad man unnar sig anser jag. Det var som vanligt mest ungdomar eller iaf folk under 30 år på fiket.
Brukar ni fika ute ofta?

Nu ska jag käka mat.....lagar hemma blir billigare så för snåljåpen....hahaha

Tittar in om en stund ...på en bloggrunda!

 /Lena


Snöyra, bytes bort mot vår!

Jag har snöyra som bytes bort mot vår! Yran är enbart ett par dagar gammal och jag har självklart alla garantier kvar. Jag kan tänka mig att byta även mot sommar men isf med sol och värme....Hahahaha ska jag lägga ut den på Blocket!

Här vräker snön ner! Lite påfrestande då jag hade börjat få vårkänslor....men nu känns våren långt, långt borta! Känner inte för att ta mig ut i denna snöyra, så jag får väl ringa hit någon. Igår kom en av mina trevliga grannar på en kopp kaffe. Hon hade hämtat in min dagstidningtidning och erbjöd sig skotta åt mig! Tack Veronika, det var gulligt gjort! Fast nu var ju sonen hemma så han fixade detta. Alltid trevligt att få spontana besök.Får se om jag hinner stoppa plogbilen idag........så han plogar upp en bit på uppfarten och inte en halvmeter utanför som igår! Något år skyndade jag mig ut för att börja skotta av den där vallen som blir mellan uppfarten och gatan när plogbilsföraren såg mig....hahaha jodå det var så klart uträknat. Han stoppade och ropade att jag skulle

hålla mig undan så tog han bort denna åt mig den dagen och resten av vintern.....nu har vi förmodligen en ny plogbilsförare så jag får väl göra samma sak om jag hinner ut :)


Ps. Jag har påbörjat ett litet blogg arbete...dvs jag har börjat lägga in er alla som jag brukar besöka som en länk på min sida....detta då jag ska slippa att leta i gamla kommentarer för att finna era bloggar....hoppas ingen har något emot detta? Hittar du inte dig själv bland mina länkar så har jag inte hunnit sätta in dig ännu, det är bara ett påbörjat projekt. Men om någon nu inte vill stå med där eller har synpunkter och inte vill göra blogg kommentar om detta så får ni här min mail, dvs den mailen som jag använder lena.kald@telia.com

Önskar Er en skön förmiddag alla härliga människor!

 /Lena

En bra kväll fast inte segregeringen på Idrottsgalan!

Jag är en stolt ledare inom handikappidrotten idag! BragdGuld till Jonas Jakobsson och likaså årets handikappidrottare blev sportskytte Kungen Jonas Jakobsson, stort grattis till Jonas! Som sann patriot och då jag känner vår härlige simmare Anders Olsson så kan jag meddela att jag tokröstade på dig Anders! Brukar inte rösta, men det gjorde jag idag!
Fast något känns inte bra! Vi har en idrotts gala som lever efter en gammal segregering och inte inkludering, det känns inte så kul! Varför ska vi ha kategorin årets handikappidrottare? Är inte Jonas och Anders män som idrottar på elitnivå? Varför skulle de inte kunna ingå i årets manliga eller kvinliga idrottare vilket kön man nu har? Denna segregering är jag starkt emot....och all form av segregering gör mig ilsken. Ilska är bra för det är kreativt om man använder det rätt vill säga!


Denna Charlotte Kalla, wow vilken tjej! Trevligt att se hur rörd Arne Ljungstedt blev över sitt Hederspris..
Det var en klart sevärd Idrottsgala men så klart, jag hade velat sett Anders Olsson på podiet med ett pris för det var han värd.
...och vilken bonus att vi fick träffa Christoffer Lindhe den unge lovande simmaren. Härligt att ännu ett pris gick till en idrottare med en funktionsnedsättning.Alla bilder lånade från nätet

Det är ju egentligen galet att vi kallar vår idrott handikappidrott!! För det är ju inte ens en idrott! Nä vi är kvinnor och män som idrottar i olika grenar och som har olika funktionsnedsättningar....fast att få till en bättre benämning är inte lätt!

God natt på er alla sköna människor vare sig ni gillar idrott eller ej :)

 /Lena

Idrottsgalan i kväll på SVT

I kväll klockan 20.00 sänds Idrottsgalan på SVT, någon som tänkt se?

Vem kommer få Jerringpriset?

Kommer Ridsportförbundets massiva röst fiske ge resultat isf blir det Rolf-Göran Bengtsson som tar hem det ärofyllda priset. Lite trist för honom att om han kommer få priset så blir det förmodligen en het debatt kring röstfiske och inte att han faktiskt vunnit folketsröster.

Mina personliga favoriter är Anders Olsson simmaren från Hagfors som tog flera medaljer varav Guld i Paralympics. Han sätter rekord på rekord! Tänk er att simma Vansbrosimningen med förlamade ben! Den här killen är otrolig och så underbar som människa :)


Knyckt bild från internet

Min andra favorit är sportskytten Jonas Jakobsson som tagit samanlagt 24 paralympisca medaljer varav 13 stycken är guld. Kan någon slå det?


Snodd bild från internet

Ha en fin kväll gott folk!

 /Lena

Det ger mig trygghet!

Vaknade upp till ett vitt vinterlandskap och nu är plogbilen här!Det blev ingen åktur i går i min ATC då batteriet hade laddat ur sig...och med all snö som landat hos oss måste jag byta däck innan jag kan köra....så kan det bli.


En aning pillrigt att komma åt att ladda detta batteri kan jag lova!

Vi fick en del annat att tänka på i går kväll då en vän till familjen ringde och berättade om en annan familj som är med i samma församling som vi fått åka till ett större sjukhus med sitt minsta barn som blivigt aktut sjuk. Jag har nämnt tidigare att jag är kristen och i sådana här lägen, där man själv inte kan göra något då ber jag till Gud. Min tro ger mig trygghet även fast allt annat kan vackla.

Är det någon mer än jag som tror på Gud eller hur får ni er trygghet?

Jag gör en länk till min församling för den som vill veta mera om kristen tro och eller bara få reda på vilken församling jag tillhör. Korskyrkan

Nu ska jag käka frukost med sonen...för enbart kaffe och en macka kommer man inte så långt på. Sedan blir det att åka till soptippen, kul va :)

Ha en fin förmiddag alla sköna vänner!

 /Lena

Test förare, det är jag det!

Jag har inte gjort så många knop idag!

Har iaf badat med lillskruttan.........älskar att bada i riktigt hett vatten men några droppar olja i :)Lillskruttan Hanna har gjort ett bad till med sin bästakompis och det var ett skvallerbad i ungdomsmode!Nu har jag tänkt mig ut i denna mörka kyliga timma och testa min ATC (fyrhjuliga MC) och se om hastighetsmätaren fungerar. Min käre make har bytt batterier och nu hoppas jag att detta ska funka automatiskt....för någon manual har jag dess värre inte. Jag fryser redan nu....men jag får väl förbereda och stoppa in en brasa i kaminen så jag kan tina upp mig där efter en tur.....bjuder på en gammal bild på mig och ATC.n


bild tagen ifrån en tävling...jag kör den silvriga maskinen.

Håll tummarna att hastighetsmätaren funkar så att jag kan besiktiga maskinen snarast....vill ju så klart ut i det fria och fota älgar, vargar, lodjur och annat smått och gott som vi har i våra exotiska skogar i denna delen av Sverige :) Fast troligast är nog att jag möte ett rådjur eller en av alla dessa tama rävar som stryker om kring!

God kväll alla sköna människor!

/Lena


Levande musik!

Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik....Sitter här i vårt arbetsrum som också fungerar som musikrum och dricker kaffe. Hanna spelar på pianot och får då och då lite hjälp av Peter. För ev nya läsare (Hanna är vår yngsta dotter på 11 år och Peter är min man) Hon spelar inte på kummunala musikskolan men lär sig hemma......hoppas hon vill fortsätta och förkovra sig i musiken. Hon brukar skoja med folk och spela en liten snutt som hon lärt sig där hon slår an ackorden så det låter precis som om det vore Peter som spelade....hahahaha Hon har lurat många :D

Ha en fin fortsatt förmiddag alla sköna människor!

Ps! Spelar ni några instrument?

 /LenaJulgransskakning 2009

Japp då har vi samlas 15 personer både vuxna och barn och dansat ut julen :D Jag kände att danserna var lite för banala för egen del så jag tog hand om kameran....hahaha Fast jag var med och käkade godis!Hanna vill gärna vara med på bild!


Dansen avslutades med en dans runt större delar av huset...och över gick i en annan fas med fika, varmkor, mackor, kakor och godis. Barnen gick ut en sväng och lekte och då plockade min svägerska fram ett ganska gamlat lokalt spel. Vi körde gubbarna mot tanterna och vi tanter vann :) Härliga skratt att svara på vissa frågor som var mäkta inaktuella!


Nog syns det att jag är stelopererad i nacken på bilden men man kan tro att jag är det i ryggen också....hahaha

Nu blir det att softa och kanske titta på Körslaget som vi spelat in..........fast så trist att Nannes kör åkte ur förra veckan. Det tyckte jag var fel men man får inte alltid som man vill.

God natt på er!

 /Lena

Soptippen!

Jag har tagit mig en paus...för det jag gör är inte så kul, men behövande! Vi håller på och rensar lite i garaget, tvättstugan och förådet....varför ska det så fort bli som i en soptipp på dessa ytor? Jag trivs inte i röra men ändå får vi göra dessa rensningar så ofta!Vi (maken och jag) frågade om våran 11 åring ville vara med och rensa. Vad blir svaret? - Okej men förbered er på att vi måste slänga bort MINST hälften, säger hon och kommer för att hjälpa till!

Strax ska vi gå på julgransplundring hos kusinerna som bor några hus bort! Bäst att hoppa i duschen...för man vill ju inte stinka soptipp :)

Glöm inte att det är handboll på TV nu för den som gillar sport och spänning!

Ha en fin lördagskväll att härliga människor!

/Lena


Humor, en källa till glädje!

Humor är viktigt och ibland har jag kunnat skämtat bort en jobbig sittuation och på så vis kunnat lätta upp stämningen. (för eventuella nya läsare ska jag kanske berätta att jag använder rullstol pga en skada)

Som gången då jag och några till skulle åka en båttur uppe vid ett fjäll för att möta upp andra vänner som gick runt fjället. När jag rullade fram till bryggan visade det sig att det var en hög nivåskillad mellan bryggan och båten. Jag kunde se hur kvinnan som skötte betalningen blev osäker och stod med armarna i kors och sa kort. - Passagerarna sitter här och packningen lägger ni där i fören. Då säger jag helt alvarligt. -Går jag som passagerare eller packning, varpå mina kompisar brister ut i skratt och jag själv ler också. Den strama damen brister också upp i ett leende och vi får en rolig tur.


En 8 år gammal bild på min Frida som var ännu yngre när händelsen nedan utspelade sig!

En annan gång får jag och stora dottern en rolig stund i bilen. Jag har åkt för att hämta Frida och en kompis i skolan då ytterligare en tjej frågar om hon får åka med. Självklart fick hon det, hon bodde ju på samma område. Den tjejen var nyinflyttad och viste inte att jag satt i rullstol. När hon får syn på rullstolen frågar hon Fridas kompis i kaksätet. - Vems är rullstolen? - Det är Fridas mammas, säger kompisen och så fortsätter hon sin lilla föreläsning. - Hon är inte så handikappad för hon kan både köra bil och prata. Jag och Frida blir fulla i skratt men väljer att svälja skrattet och bara titta på varandra och le. Ungar är sköna, allt är så naturligt!

Japp det får bli dagens humor minne!

Kommer in senare....nu ska jag ut och köra bil. Borde nog ta taxikort....hahaha

 /Lena


Lets Dans glömde bjuda in mig ;D

Jag har tittat på Lets Dans och blev riktigt impad av Laila Bagges framfart idag! I kväll var hon absolut bästa deltagaren enligt mitt och Juryns tycke. Att Linda Haglund fick lämna berodde nog tyvärr ganska mycket på hennes dans partner också.....det skulle ju vara par dans och han åla omkring och försökte mest synas själv, dålig stil. Det tyckte uppenbarligen andra också då de fick lämna. Fast jag fattar inte varför George Skott låg så risigt till....han får nog se till att bjuda lite mera på sig själv. Kvällens dansdrottning Linda Bagge

Har jag då röstat...nej! Jag vet inte vem jag skulle rösta på isf fick det bli rätt många...Morgan Alling så klart, Laila Bagge, Magdalena Graaf som jag vill mera av liksom Magnus Samelsson.....och Niclas Whalgren har ju inte riktigt fått någon likaktig chans ännu.....så jag röstade inte men blev nöjd med resultatet.

Blev du nöjd?

Kan också tillägga att jag tror att jag själv skulle klara mig gallant i denna tävling....hahaha fast det tror jag om alla tävlingar. Till och med när jag sett på super fysiska tävlingar så kan jag ibland tänka, hahaha det där skulle ju jag lätt fixa! Tänker ni så iband eller är det bara jag som har så höga tankar om mig själv?Nog skulle jag göra mig i Lets Dans ;D fast det skulle ju bli problem med långa palettklänningar....hahaha som kanske fastnar i de små framhjulen (länkhjulen) och så skulle hela golvet bli fullt av paletter :D Nä jag förstår nu varför jag inte fick någon inbjudan!

God natt på er alla goa läsare!

/Lena

Var det bättre förr?

Kaffe paus! Ja så heter det i vårt stressande tid, förr på Pippilångstrumps tid då hette det kafferep. Då var det mängder av kakor och kaffe koppar med fat, nu blir det en mazarin och kaffe i en mugg. Förr hade man gräddsnipor nu har vi kaffe latte.


(lånad bild)


Idag blir det min andra kaffepaus snart då syrran kommer. Storebrodern var förbi i morse, härligt att ha ha så fin kontakt med sina syskon :)

Hahaha...svärfar varförbi och lånade ut en tekniskpryl....kanske ville han att min man skulle prova den först :D För han lusläser ju manualer vilket få andra gillar. Det är en apparat som scannar in diabilder och negativ, spännande!!

Måste bara visa en bild jag lekt med...lite slarvigt gjort men ändå :DHa en go kväll alla sköna människor!


Ps. Kvällens fråga Kaffekopp eller kaffemugg!


/Lena

Vi har en inneboende som för liv!

Vi har en inneboende som för sånt liv på nätterna. På dagarna tycker han bäst om att sova. Om jag bjuder på käk så stoppar han i sig så det nästan är oförskämt. Han heter Busan eller om det är hon och är Hannas Guldhamster.

Ha är rätt söt vår inneboende, eller rättare sagt Hannas guldhamster vid namn Busan :)Milou gillar också Busan :)Idag har jag tagit mig en sovmorgon.....och det var skönt kan jag berätta! Fast att jag egentligen tycker bäst om att komma upp på morgonen. Det känns som om man missar dagen om man sover längre på morgonen...

Fick två awarder igår, Tusen tack!

Jag vill passa på att tacka Fia  för denna fina award.
Att vara mamma är det finaste som finns :)Av Beate fick jag denna fina awarden med motiveringen:
En riktig fräck nykomling på bloggmarknaden som många har upptäckt på rekordtid. Fränt och läsvärd med roliga infallsvinklar. Tack Beate :)

kreativ_blogger_award11

Uppskattning blir jag alltid glad för!

Ha en skön fortsättning på dagen goa blogg vänner och alla de jag ännu inte känner!

 /Lena

Nu är det slut tankat!

Jag blir så bestört, nja nu tog jag i lite väl men en smula besviken att ännu en av min kommuns bensinmackar ska göra om till automatstation! Jag vill ju ha den service jag är van vid! Jag kan bara komma in körandes så vet mackpersonalen att här kommer Lena så drar de på sig jackan och kommer ut. Innan Shell gjorde om till automatstation brukade jag bara ge dem mitt Shellkort så fixade det hela baletten.....de kunde till och med min kod, de ni! Riktigt så långt har jag inte gått sedan jag började handla i en av de andra mackarna.


Ska jag behöva börja göra mig bekant med en ny butik igen, ja vi har två bemannade mackar kvar i kommunen.


Kanske man skulle ta och skaffa sig en elbil, fast då ska den laddas, nä det får nog bli lådbil!Den här lådbilen gjorde maken till barnen och som hjul har han använt gamla rullstolshjul :) så det är hit era skattepengar gått....hahahaha

God natt på er alla sköna människor!

 /Lena

Kort hår eller långt?Varför passar inte jag i mössa? Tror själv att det kan bero på att jag är så kort hårig så jag har funderat på att sy fast lite hårliknande material längst mösskanten....vad tror ni om det!

Jag har ändå mössa på mig för andra allternativet dvs att frysa är värre!

När man var ung kunde man lida pin för att vara snygg! Jag har vågat sticka ut och gått min egen väg i kläd val, hår färger och frissyrer men tyckte jag något var riktigt snyggt så kvittade det om det var opraktiskt eller mindre skönt att ha på sig. Någon som känner igen sig kanske, förmodligen ganska många :)

Blev lite sugen på att se hur jag skulle kunna se ut med långt hår, så jag har gjort ett test :) Nu hittade jag ingen annan bild med långt hår än denna.......hahahaha.och för att maken nu inte ska bli så avis så får jag pressentera honom som modell :DDen ser ju nästan äkta ut, eller vad säger ni?

Ha en fin fortsatt förmiddag alla sköna människor!

/lena

Det piper om Lena!

Jag har berättat om min olycka i ett tidigare inlägg under kategorin "om mig" bara att läsa för den som vill. Jag berättade om mina operationen och nu när jag har skaffat mig en så häfftig kamera hittade jag en inställning som tog denna bilden av min nacke!En röntgen funktion på kameran...tvivelaktigt men nacken är hur som haver min. Rediga skruvar, eller vad säger ni? bandet under skruvarna är elektroder som hör ihop med min smärtlindringsdosa som sitter på magen. Där i mellan är det draget kablar. Dosan i magen ser ut så här.....Jag styr denna dosan med an annan dosa som ser ut som en fjärrkontroll eller stänger av och på med en magnet. Dvs ibland kan dosan hoppa igång eller stänga av sig för att jag är för nära någon stark magnet! Oftast har jag inga problem alls med denna, det är ibland som jag får krångla lite för att det piper och tjuter av mig vid typ flyglatskontroller. Jag har ett kort att visa upp om så behövs..oftast inga problem där heller, fast vist har det hänt att jag fått suga tag i dosan under skinnet :)

En gång fick jag hoppa ur rullstolen på en flygplats och så började de kolla igenom min rullstol. Knacka i rören på stolen och grundligt kolla min dyna osv! Jag satt med stora ögon och undrade vad som hände.....såg jag ut som en knarklangare? Sedan fick jag höra att det var en kille som just smugglat knark i sin rullstol....så därav denna undersökning. annars brukar de göra en mycket snabb koll av mig och stolen har de näst intill aldrig kollat.

God natt på er vänner och alla som jag inte känner...ännu! :)

 /Lena

Vart tog dagen vägen?

Tänk när man var liten, vad dagarna kunde bli långa! Speciellt dagen förejulafton och då man tittade på den där sega filmen med Beatrix Potter som inte ens var bra! Fast nu bara seglar dagarna förbi och helt plödsligt så är det kväll!

Idag har jag varit ute på en promenad med Milou och Hanna. Det visade sig att Hanna är en bra fotograf....titta vad hon fotat!Det var inte lika lätt att hinna få en bild med skärpa på mig och Milou! Han är stark denna lilla hund och drar mig i fullt ös på en något sluttande väg :) Ibland trasslar vi till det med kopplet och då är det bara att släppa det och det är också därför vi inte vill ha halsband utan sele på vår hund.Jag knäppte så klart också massa kort bland annat på Hanna som far högt och lågt! Tycker jag känner igen mig en hel del i henne men även i Emil och Frida :)Nu kom svärmor så det ska drickas kaffe....

Kommer in mera senare....så svärmor inte behöver rulla tummarna :)

/Lenabild utmaningar!

Jag lät mig själv utmanas i fotografering. Galet jag vet ju knappt vilken knapp som är avtryckaren...eller heter det ens så. men tävlingsmänniska som jag är gillar jag utmaningar så vad gör det om jag nu inte skulle lyckas fånga utmaningarna, jag får ju värdefull träning! Tusen tack för alla utmaningar, jag kommer beta av några då och då och du som inte utmanat mig ännu gör det du med =)

Någon frågade vad jag har för kamera. En Nikon D70 utan några extra objektiv eller blix. Fast har beställt detta, så längre fram har jag bättre förutsättningar men det mesta hänger nog på fotografen....hahaha och jag är nybörjare.Här är bilden som jag fick i utmaning att ta av Anki N. Dvs att fota rakt in i något vardagligt. Fick en utmaning till av Anki N men den kommer en annan dag :) Min vardagsbild fick bli i kaffemaskinens härligt doftande bönor. Synd att doften inte följer med bilden :)


Duracellmamman utmanade mig i att fota det färgstarkaste jag vet!
....och då fick det så klart bli på färger ...hahaha!

......och kom ihåg att ni måste så klart visa upp vad jag har att utmanas emot :) Hur gör vi detta enklast .....en länk kanske? och så får alla som vill vara jury där man måste motivera sin åsikt...hahahaha och priset blir så klart äran :D

Ha en fortsatt härlig dag alla sköna människor!

 /Lena

Jag kan flyga jag är inte rädd!

Jag och kameran följde med Hanna på en hård fotbollsträning i kväll!

Jag har fotat Hanna in action förr men aldrig fått henne så högt i luften! Hon kan nicka denna tjejen och hon är en atlet som älskar att slita och kämpa!Här fick jag en skön bild på en fotbollskompis i en annan nickövning...hahahaJa ingen vidare kvalitet på dessa bilder men action är det iaf...Hanna på framfart!Lite fotarbete och en sparkad fotboll!Inget ovanligt alls att Hanna hamnar i krockar...vill man fram så kan det bli så :)....men hon klarade sig undan med enbart lite träningströtta rosiga kinder, helt som det ska vara!Nu tar jag natten och inser att ska man fota i en stor gymnastiksal behöver man bättre blixt och gärna ett teleobjektiv för jag når inte fram med det som sitter på. Har beställt så det ska komma. Det blir en fin pressent till både mig och mannen. Tur att det är gratis att knäppa fotografierna! Men oj, oj så lång väg jag har att lära mig detta...men jag gillar utmaningar!

Så jag antar en utmaning! Kom med ett förslag på vad jag ska försöka fota och som sagt det är en utmaning så ni måste själva fota samma typ av motiv :). Ps. inga skamliga förslag nu :)

God natt på er alla goa människor!

/Lena

En del av min dag genom en lins

Då var jag hemma åter från mitt möte och efter en stund hemma hos min stora dotter. Hon brukar sällan vara i sin lägenhet men idag fick hon bjuda sin ömma moder och storebror på lite mat och så blev det en del prat, mysigt :)

Frida ville inte vara med på bild men Emil lät mig knäppa en bild. Han kunde ju dragit lite på munnen men det gör inget, han är charmig ändå!

Var ute i förmiddags och tog med mig nya kameran och fotade på milou....hahaha inte helt enkelt för så fort jag ställt in för en bra bild ryckte han till i kopplet och vi fick börja om. Fast så kom där en annan hund och då stannade han och spanade och jag han knäppa en bild :)

Vår vanliga runda är runt vårt kvarter. Ett riktigt hundstråk med skräpkorgar för hundpajspåsar. Bra att det finns sådana men fy sicket äckligt jobb att tömma dessa stinkande sopor! Där står ett vackert träd längst vägen som jag i motljus försökte få med på bilden....hahaha ja man ska antagligen göra någon annan inställning när man tar i en anings motljus...men det har inte jag lärt mig ännu :D


Nu blir det att förhöra Hanna på läxor och sedan aggera taxi för henne och kompisen på sena fotbollsträningen! Fast jag följer nog med och tar kameran med också! Gillar inte denna sena träning mellan 20.00-21.00 men jag ska väl inte klaga....övriga träningar ligger bättre till i tiden på dygnet. fast det blir sent innan hon kommer i säng!

Ps. Måste bara förtydliga mitt förra inlägg! Idag är jag en klokare människa. Jag har en annan mera sundare syn på mig själv och inte alls lika höga och orimliga krav. Fast tänk efter....nog frågar man ganska ofta i ett mycket tidigt stadium vad folk jobbar med? Det är ju egentligen ingen knepig fråga med tanke på hur mycket tid man oftast lägger ned på sitt jobb. Det galna är om man identifierar folk med sitt yrke och sätter status på människor efter vad man själv tycker är ett bra yrke. Själv var jag verksamhets ledare för ett företag med ganska många anställda vilket gav mig i mina ögon en bra status, fast märk väl! Idag begriper jag bättre, jag har lagt bort detta galna tänkande......som förmodligen gjorde det ännu svårare att lämna yrkeslivet även fast kroppen absolut inte orkade.......hur jag orkar i framtiden är det ingen som vet! Kanske kan där finnas mera krafter när alla barnen växt upp, kanske inte? Jag är så mycket mera än en titel och det är du också!


 /Lena


-Ta en tablett!

Att växa som människa är härligt men tänk att det ibland ska ta så lång tid innan man kommer till insikt om vissa saker! Jag lever med kronisk och stundom svår smärta. Jag har inte arbetat på flera år iaf inte annat än Ideella uppdrag men det är stor skillnad, inte samma krav. Jag kan med andra ord mera ta dagen som den kommer, ett måste för mig. Jag äter en del mediciner och jag vilar ibland, tränar ibland, och försöker leva på bästa sätt för min egen hälsa. Så har det inte alltid varit!


Jag ville inte inta mediciner och jag jobbade mycket, synnerligen mera än vad jag förmådde. Jag ansåg att jag var en bättre människa om jag av höll mig från dessa piller, fast jag behövde dem. Jag och en kompis brukade säga till varandra och andra som klantat sig. -Ta en tablett! Jag hade verkligen fördomar mot smärtlindring i form av medicin. Det gick så långt att kroppen själv sa ifrån genom blödande magsår, avmagring och hjärtflipper. Min kropp var sönder stressad av all värk och först då beslutade jag mig för att tänka sunt. Värk leder till mer värk som leder till sömnsvårigheter som leder till ännu mera värk och slitage på kroppen. Mina piller är mindre skadliga än ständig smärta på hög nivå. Tänk vad klok man kan bli, fast knepigt att det ska behöva ta tid för att begripa dessa enkla saker.


Nu var det inte bara piller vägran utan också jobbet som sög kraften ur mig som jag därutom inte hade. För mig var jobbet kolossalt viktigt, en del av min identitet. Ni vet när man hälsar på folk så är en av de brukligaste frågorna näst efter - vad heter du...och vad jobbar du med? Vad skulle jag svara på den fråga nu? Jag är en lat sjukpensionär! För det var så jag såg mig i början när jag inte jobbade, tänk så galet! Jag fick gå och prata med en kurator på rehab som jag kände förtroende för. Att gå till en psykolog var totalt uteslutet, de såg jag som hjärnskrynklare. Min kurator var bra och hon och jag arbetade med att få mig att inse att jag var inte lat för att jag inte jobbade när jag inte hade kapaciteten för att jobba. I dag ska jag dock jobba....hahaha fast som sagt bara ideellt då jag är ordförande och personalansvarig på handikappidrotten i mitt län. Lite måste man ha att engagera sig i, men det är en svår gränsdragning och ofta vet jag inte när gränsen är nådd förräns efteråt.....då vet jag definitivt!


Ha en skön dag alla goa människor! 

  /Lena


Guldbaggegalan till tappade röbetor!Wow här var ett av det trevligaste inslagen på Guldbaggegalan Med självaste Guldbagge värden Johan Glans och komikern Björn Gustavsson. Vilken mage han har den där Brörn Gustavsson som bara poppat upp från ingensatns till att bli rikskändis på super kort tid. .......och jag blev riktigt sugen på att se filmen Maria Larssons eviga ögonblick som vann de flesta priserna!

Kul för Mikael Persbrandt att äntligen få en Guldbagge!

Ja det var Guldbaggen det!

Nu är det natten som gäller.......fast måste så klart dela med mig av något personligt också!Någon som vet hur det känns att tappa en full glasbruk med rödbettor längst in i ett U-kök och där till sitta i rullstol bland alla glasskärvor och starkt färgat rödbetspad och så klart självaste rödbetorna runt sig? Då kan jag säga att man önskar sig en av de guldbaggenominerade filmernas titel. Nämligen "Låt den rätta komma in" för ut kommer man inte med mindre än rödbetspad i hela huset, punktering och antaligen risk för glasbitar i händerna! Detta har hänt men inte idag och inte kom vi håg att göra som Maria Larsson dvs att föreviga tillfället....hahaha

God natt på er alla!


 /Lena

Ring ring bara du slår en signal!

Klockan är 16.30 och det är ju bäcksvart ute och det blåser och jag vill ha sommar!!

Nu ska jag pigga på mig....har gått loss på kaffemaskinen och tagit mig en kopp kaffe. I kväll har jag telefon möte för Svenska Handikappidrottsförbundets valberedning. Ett skönt sätt att ha möte på även om man behöver mötas live också men inte varje gång.Nu har vi bestämt oss för kameran så jag är snart ägare av en pedantskött Nikon D70s! Mycket att lära för den okunnige dvs mig men det lär inte dröja innan jag slåss om årets foto på de stora tillställningarna...hahaha eller kanske inte!

Ha en fin eftermiddag alla goa människor!


 /Lena

Jag har fått en riktigt fin award!

Jag har fått ett pris för min blogg. Vad glad jag blir ! och tack Blondiie :)

*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*


Jag har fått den här fina Awarden av  Blondiie  för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg!
Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån.
I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! 
Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!


Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till ALLA de Mammabloggare vars bloggar jag läser! Och jar bryter där med mot reglerna för jag kommer inte lämna något extra meddelande på era bloggar, ni får det här i stället!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag haft en tröttis dag dvs en typisk måndag för mig.
Helgen knycker lite mycket krafter så måndag förmiddag är min extra vilotid. Då bokar jag hellst inte in något annat än vila och återhämtning! Finns det något jag önskar mig så är det mera kraft, mindre ont och att kunna leva i det tempo som jag egentligen vill......

Hittade en bild som påvisar att jag kan spara på krafter ibland också :)


Jag kan använda vänsterbenet och får snålskjuts
på strandpromenaden från Los Christianos mot Los Americas på Tenneriffe. Min kompis hyrde en elmoppe och fick en gammalhistoria men det var bra för den gick lite snabbare och orkade dra mig utan problem. Fast mest rullar jag själv så klart! Där är det så lättrullat och man slipper alla tjocka kläder ;D

ha en skön dag!

/Lena


omfattande inre operation

Ja då var det söndag afton igen och Peter min man ska åka till Oslo för en ny veckas jobb.


Han kommer åka i ottan och försöka få lite mera sömn än i går natt då han gjorde en omfattande inre operation på en ålderstignare digitalkamera som upphört fungera för något år sedan. Har hört av hans föräldrar att min man redan sedan litet barn gärna ville plocka i sär sina leksaker i beståndsdelar och sedan hoppas på att få ihop dem igen....hahaha oftast lyckas han också men dessvärre inte denna gång. Kameran gick inte att återuppliva och han insåg att han ska nog hålla sig till styrsystem och hissar!En trött Peter längtar efter att få vila upp sig på jobbet som han brukar säga efter intensiva helger :)

God natt på er alla sköna människor!

 /Lena


Curlingmamma, är jag en sådan?

Undra om jag är en så kallad "curlingmamma"?!

Jag brukar ju skjutsa mina ungar hit och dit på ditt och datt!Barnen får sova i mitt knä om så behövs...jag har kanske gått för långt!Men nej man ska ställa upp på ungarna! Behöver de skjuts så är det bara att hugga i.Lika bra att se glad ut och göra sitt jobb!

Ps. Måste berätta vad Hanna sa när hon var liten. -Mamma du är min slav!. - Men Hanna så du säger, svarar jag. Hon säger då funderande. - Mamma vad är en slav? -Det är en människa som måste jobba för en annan människa utan att få lön! -Men då är du ju min slav! :) Jag var nog kass på att förklara...för riktigt så långt har det inte gått, tack och lov!

Ha en fin söndag!

 /Lena

Kanske blir den min! :D

Nu har jag lånat fotobrorsans Nikon D70s kamera då han köpt en nya Nikon D90. Lutar åt att jag köper denna, känns som absolut tillräckligt bra för mina och familjens fotobehov fast vi ska isf köpa till ett porträtt objektiv (50mm) samt en lös bättre blixt....och så skulle jag också vilka ha ett teleobjektiv. Har jag bara kameran så får man väl skaffa prylar allt eftersom. Jag är redigt dålig på systemkameror, men man kan ju lära sig :) Tur manualen var på svenska! Fast först ska vi testa lite mera...min man Peter är redigt sugen på en Nikon D90 han också men det är lite väl mycket pengar.


Nikon D70s

Vilken skillnad på bilder jämfört med min lilla kamera! Fast den lilla kamera kanske kommer bli mest använd iaf. Den har jag ju nästan alltid med mig i rullstolen då den inte tar stor plats.(Får testa mera i morgon, kul)

Kvällens födelsedagskalas var riktigt mysigt.....glömde tyvärr minnes kortet så det blir inga bilder nu av 30 åringen eller mig i kjol...hahaha vilket är oerhört sällan man får se!

God natt på er alla sköna människor!

 /Lena den trötta!


När Hanna fixar mat....

...då blir det mysigt! Hon har fixat maten och dukat fint.....jag blev nästan rörd när hon ropade att maten var klar och fick se att hon gjort så mysigt! Nu drar vi till en av mina bröder eller rättare sagt hans fru som fyller 30 år idag! Grattis Mimica, snart kommer vi :) Först ska jag bara ta en dusch och fixa till mig lite. Kommer ju ifrån förådet där jag och min man hållit på att städa undan lite och sätta lappar på lådor så man hittar bättre bland alla saker man har.

Vilken typ är du, "hamster" dvs en som sparar på allt eller tycker du om att rensa och göra dig av med saker som du inte behöver? Jag är sist nämnda men maken är en hamster......hahaha

Önskar er alla en skön eftermiddag och kväll...tittar nog in lite senare på kvällen!

/Lena

Vilket knepigt djur!

I höstas så jag ett knepigt djur när jag och 11 åringen skulle svänga in mot vår gata på villaområdet. Först tänkte jag att det var en grävling och så ändrade jag mig till en räv men så fick jag syn på näsan! Det var ett vildsvin! Har aldrig sett ett sådant djur i det vilda....kändes som om vi förflyttat oss till Astrix och Oblix fantasi värld!


(bilder tagna från nätet)

Viste ni att dessa varit utrotade för att efter 200 år på nytt finnas ute i våra Svenska skogar. De är skygga djur som oftast kan ses i mörkret.


(Bild från nätet)

Någon annan som sett vildsvin lösa i naturen?

Önskar oss alla en skön lördag!

 /Lena

Lets Dans Morgan Alling, vilken härlig kille!

Nu har jag tack vara en av de bloggvänner jag fått här kommit ihåg att se på Lets Dans :) Det var underhållande och bäst var Morgan Alling, det skulle jag aldrig trott! Fanns ju många duktiga amatörer med i året Lets Dans.  Den killen är imponerande! Känner ni till hans uppväxt (Han har bott på barnhem. Båfa föräldrarna var missbrukare och han har själv haft en period i livet med missbruk)? Jag blir glad när jag ser att människor som inte har de bästa förutsättningarna ändå kan nå sina mål och nu håller jag tummarna för honom i Lets Dans.Kul att se att de bjudit in kända personer från förr så som George Skott och Linda Haglund.

Ps! Tack för alla trevliga kommentarer om min ATC i förra inlägget. Den gör max 100 km/tim. I mitt län kan man få den som hjälpmedel (om man finner behovet tillräckligt stort, dvs jag har haft tur och har behovet) men får sedan själv stå för alla andra utgifter så som försäkring, sörvice, reparationer, däck osv. ....Hahaha...Jag har tävlat med denna och vann då över sex andra ekipage i ett race på Rakkstabanan i Norge. Den kan anpassas efter alla möjliga behov. Jag har tex en kraftig servo, höj och sänkbar sits mm Det är en frihetsmaskin som är registrerad som motorcykel men kan köras med B-körkort då den har fyra hjul och även bälte och störtbåge. ATC står för All terrän cart.


Här kör jag förbi den enda buggstern som var med i tävlingen. Alla andra körde samma typ av MC som jag. Trevligt att vinna över gubbarna och en annan tjej! Hade sagt innan start att jag skulle vinna...hahaha

Ha en riktigt härlig avslutning på fredagskvällen alla sköna människor!

 /Lena

Jag längtar till sommaren!

Vill kunna rulla ut på morgonen och dricka mitt kaffe till ljudet av fåglars sång och doft av sommaren! Vill kunna fara omkring utan massor av kläder...jag är inte nudist! Men gillar inte att bylta på sig så det är svårt att röra sig. Fast våren har också sin charm bortsett från slasket. Mysigt när det börjar grönska, härligt med vårsolens värmande strålar och de första fika stunderna vid husknuten.Men det är väl bara att vänta och längta och det ska jag göra men inte bara det. Det finns annat att förgylla dagen med också fast det är kallt :)


.....som att besiktiga min ATC och komma ut i naturen!

Ha en fin eftermiddag!

/Lena

Vi har ringt en detektiv!

Är det möjligt att två lampor varav den ena något högre än den andra som vi brukar ha i köket respektive hallen kan få ben och leka kurragömma?!! Nu har både jag och mannen letat och letat och letat men inte funnit dem!

Nu har vi ringt efter en detektiv som brukar gå under namnet farmor. Hoppas hon kan finna dem. Iaf så river jag ut allt ur förådet finns de inte där river jag ut allt ur garaget.......eller så går jag helt enkelt och köper två nya lampor! De kanske inte ens är snygga om 11 åringen får bestämma :)Ha en fin fortsatt förmiddag alla sköna människor!

 /Lena

Är vårt kök så omodernt?!

Nu har jag haft huset fullt...och vilken fin hjälp jag fått! Tack mamma & svärmor :) Mamma tog hand om omplantering av julgrupper mm och svärmor har strukit dukar. Full aktivitet och så har vi fikat så klart. Bullar som svägerskan Mimica gjort, så gott så!


Här är svärmor självaste strykarinnan :)

Nu ska sätta mig och njuta i min nya favorit fotölj. Äntligen har jag hittat en som jag sitter riktigt skönt i....har somnat i den redan också! Är redigt slut i kroppen efter en hård dag.Måste berätta en knasig sak som min 11 åriga dotter sa i går. Hon gillar inredning ska tilläggas och hon gillar att ha städat och älskar att rensa och slänga eller ge bort saker! Hon hade varit hos en kompis som hon aldrig förr varit hemma hos och beskrev huset och inredningen. Sedan sa hon. -Mamma när ska vi byta kök! Jag svarade att vi inte tänkt byta, fast vi skulle vilja få skåp ända upp till taket vilket vi inte har idag. Att vi ska byta golvet, måla taket, byta fönster och måla eller tapetsera ovanför bröst panelen. Hon menade att det såg ut som om det var gammlingar som hade vårt kök! Där fick man för sitt vita allmoge kök från 90-talet!

Ha en fin kväll alla sköna människor!

/Lena

tur man har skinnsäten :)

Så här transporterar jag min rullstol i bilen när jag inte kan få hjälp att ta i och ur den från bagaget, vilket jag alltid gör om jag kan. Att lyfta in och ur rullstolen sliter på kroppen även om jag har en lätt aktiv rullstol. Dumt att slita ut sig i onödan, är min filesofi! Har träffat många personer som liksom jag använder rullstol som promt ska fixa allt själva så långt det är möjligt. Dumt tycker jag. Jag vill gärna testa det mesta och tänja på gränserna för att lära så mycket som möjligt men jag vill inte slita ut mig i förtid. Tyvärr är det många som fått betala dyrt för sin envishet att klara allt på egenhand i form av utslitna axlar mm.Innan jag skadade mig var jag glad och tacksam när någon erbjöd sig att bära ut min kasse från affären. Självklart har jag fortsatt att vara glad åt sådan hjälp även efter olyckan....fast hör och häpna inte självklart för alla! Jag är inte lat utan smart! Jag vill orka när jag måste på egenhand och det är ofta ändå. Jag vill orka vara aktiv tills jag blir riktigt gammal dvs inte slita ut mig pga löjliga och barnsliga komplex "kan själv". Jag vet att jag kan, det är inget jag behöver bevisa för mig själv eller andra hela tiden!

Har ni svårt att ta emot hjälp? Man måste inte ha ett funktionshinder för att ha svårt för detta.

Ha en fortsatt skön dag!

/Lena

Tandläkaren!

Ja då är livet tillbaka i det "normala" igen och jag har mina lugna förmiddagar som jag så väl behöver! Idag ska jag dock till tandhyggenisten....typiskt att det har snöat! Hoppas jag kommer fram.....när jag lämnat bilen och ska rulla den sista biten till Folktandvården. Fast där brukar vara en del folk i omlopp så det är väl bara att hojta på någon som kan knuffa loss mig om jag körfast i snön. Måste verkligen skaffa en omgång med grovtmönstrade däck till rullstolen att ha ute.

Dricker nu min andra kopp kaffe. Smidigt med kaffemaskin när man bara ska ha en eller två koppar. Annars kokar jag i perkulatorn.Tandläkarn är ingen höjdar upplevelse....och för att förbereda mig tittar jag på en lugnande bild som jag hittade på dotterns blogg.Tur man bara ska till hyggenisten!!!


Ha en fin förmiddag gott folk!

 /Lena

Våren smyger sig in i huset!

Nu har jag och mamma köpt blommor och några prynadssaker till vardagsrummet. Det var nästan inget folk i de två blomsteraffärerna vi storosade runt i! Kanske berodde det på kylan eller också på att det var ganska dåligt utbud av blommor. Jag fick med mig hem en del iaf och håller nu på för fullt att ta bort julen.

Mina tomtar säger hejdå för denna gången och packas noga ned i lådorna för att dyka upp nästa jul :)


Jag har inte hunnit städa ur mina fönster ännu men tål ni lite dam så kan ni titta...köpte några knas roliga blommor till mitt lilla fönster inne i själva köksdelen.

Det blev lite nytt till vardagsrummet också...är inte säker på placeringen av prylarna ännu och inte heller om jag ska dra bort något eller lägga till något. Vad tycker ni? De nya sakerna är vasen och stråna samt ljusstaken intill. Lägger en minibild med bara dessa två längst ned.

Vardagsrummsbordet fick också byta blomma...fast jag har inte orkat trycka ned den vita ljulstjärnan bland den stora påsen med sex röda julstjärnor ännu. Jag är ju lite stålt att jag fortfarande har så fina julstjärnor :)

Hallen fick lite nytt också. En oäkta blomma och en fräck plåtkruka. Stora fönstret i köket fick tre gula våreldar.

Köpte ytterligare någon blomma men nu orkar jag inte lägga upp mer bilder.

Men VART är våra lampor som ska vara i hall och köksfönstret! Her letat i hela huset...men nä, det är borta! Antar att det är en viss person som jag är gift med som städat undan med :)
Han är bra på att lägga saker på bra ställen...hahaha!

Nu ska jag ut i kylan och rasta Milou och sedan mysa en stund med Frida som är hemma i natt :)

God natt alla härliga människor!

 /Lena

Städa bort julen....det blir tomt i fönstren!

Nu börjar jag planera för att städa bort julen. Jag hadde till denna julen köpt en hel del ljustjärnor och fick ett par också. De brukar vanligtvis torka ut och bli fula hemma hos mig men icke i år! De är så fina så....men jag vägrar ha dessa kvar när julen ska städas ut. Så nu måste här köpas en del nytt i till krukorna. Jag rensade ut bland mina blommor före ljuen och kastade då en hel del blommor som inte var så vackra längre.Så här juliga är mina köksfönster ännu....men snart så är julen borta!

Min mamma är expert på blommor så jag borde väl försöka få med henne till en av stans härliga blomsteraffärer! Hoppas hon har tid idag :) .....Jag har nu ringt och hon kan, så nu ska vi leta blommor! 

Vad har ni för blommor efter julen. Sparar ni julstjärnorna eller kastar ni som jag? Hyasinterna tänkte jag sätta ut till sommaren.

Återkommer senare under dagen/kvällen!

/Lena


Kanske har jag lyckats gå upp ett par gram :)

Nu har jag hunnit käka middag och sett på när Hanna gått modell genom huset med sina nya kläder och lite till! Vi hade en trevlig stund tillsammans i ett stort köpcenter som hade öppet fast det är helgdag i dag. Hanna hittade en del kläder och jag hittade några små saker på Hemtex.


Dessa byxor köpte hon på rean för egna pengar :) Men resten betalade jag.


Så klämde vi i oss var sin meny på Mac Donalds och det var gott :) Jag kanske har lyckats gå upp något gram idag...hahaha tänk vad olika det kan vara. Vissa tycks gå upp i vikt av att titta på mat medan andra kan  käka och käka och inte gå upp i vikt.

Min stora dotter var riktigt smal i början av högstadiet. Hon växte fort och har absolut inga anlag att bli mullig. En dag hittade hon en annons i en lokaltidskrift. Där stod det "som ni alla vet så är det lättare att gå upp i vikt än ned"......de höll på med någon hälsokost grej. Min dotter Frida blev galen av ilska och slängde sig på telefonen för de hade gett ut telefon nummer. Hon menade att de ljög i sin reklam då detta inte stämde på henne eller hennes familj. De verkade ta till sig kritiken för sedan formulerade de sig annorlunda :) Trevligt att de lyssnade på en lite tjej från högstadiet. :D

När jag kom hem hittade jag en ljuslykta från Sia på bordet! Mamma hade varit förbi...Tack mamma!God natt på er alla sköna människor!

 /Lena

Prutat & klart!

Det var då ingen rolig hockeymatch och jag var så trött att jag somnade hela tiden....

Mitt första bilköp!Jag var van att man skulle pruta på priser om tillfälle gavs. Mamma har alltid varit en fin affärskvinna som jag fått många tips ifrån. Pappa hade lärt mig en del om bilar. Jag fick en gammal Ford Eskort när jag gick i gymnasiet och var då 16 eller 17 år. Jag lärde mig att svetsa och en hel del annat genom denna bil och pappas skicklighet...köra bil lärde jag mig som liten hos släkten i norra Bohuslän.Så var det tid för mig att köpa min första egna bil
. Jag hade sett en billig Fiat 128 Berlina på annons. Pappa & mamma följde med mig men jag skötte snacket själv. Det var en ung kille som skulle sälja bilen för 2500:- Jag tittade ingående på bilen sedan la mig under bilen och knackade på en balk och så sa jag. Du får 1500:- för bilen, mer är den inte värd. Det är ju rost på balkarna. Killen tittade på mig med stora ögon...inte hade väl han räknat med att en tjej på 18 år skulle kunna så pass mycket om bilar...hahaha!(snar likt min, fast min var grön)

Detta var min första bilaffär...inte den bästa men det var en bra start! ;D


Har tyvärr gjort mindre bra bilaffärer också.....ni vet måndags exemplar av bilar som definitivt ska ställa till krångel och kosta kosing! Tur jag gift mig med en händig man =)Min man, Peter & min pappa Ulf

Ps. Jag har hört att man ofta faller för män som liknar ens pappa! Ja, det gör nog min man i många avseenden......inte helt och hållet men båda är smarta, tekniska, händiga och arbetsvilliga osv. =)Vad tror ni om det? liknar era killar/män eller tjejer/fruar era pappor eller mammor?

Ha en skön dag, nu drar jag till stan med Hanna!

 /Lena

Dilemma!

Nu har jag och Hanna varigt flinka och rensat ut och rengjort kylen! Så skönt när man får gjort dylika göromål och Hanna är en fin medhjälpare. Hade hon fått bestämma så hade det hivats mycket mera och då är jag ändå en god kastare! Ska man rensa så ska man fast hon ville kasta sådant som vi råkade ha två av och hon önskade att vi skulle ge bort några syltburkar. =)
Jag har ett dilemma!
I morgon har jag utlovat Hanna en tripp på stan men jag vill också vara uppe och se juniorhockey VM finalen i kväll eller i natt som går av stapeln klockan 01.30. Småkronorna möter Kanada! Man kan ju hoppas på att Hanna sover länge i morgon...så vi kan dra iväg lite senare utan trötta påsar under ögonen. :)God natt på er alla sköna människor!


 

/Lena

Kallt!

I går kväll var det 15 minusgrader ute nu är det 10 minus! Det är friskt och vackert
men så jobbigt att rulla i alla tjocka kläder :) Tog lite kort på Hanna & Milou!Här hemma finns en uppsjö av saker att göra...rensa ut kylen efter jul &
nyårshelgerna känns iaf som något prioriterat. Nu ska jag iaf vara mera
med Hanna.
De har lov fram till på torsdag och man får ju passa på att vara
med henne när hon inte har kompisar.

Tittar in senare....

 /Lena

En fyra åring med styrka och mod samt en el-moppe

Nu tänkte jag bjuda på ännu ett kåseri! Skrivet av mig för några år sedan.


"En fyra åring med styrka och mod samt en elmoppe"

  

Vädret var lite ostabilt, som vanligt när jag tänkt mig en tur på elmoppen. Efter det att jag vid ett tillfälle blivigt av med strömmen två kilometer från hemmet i regn, är jag noga med batteriladdning.


Denna dag hade jag laddat batterierna över natten, och vred om nyckeln. Jodå displayen visade full batteristyrka. Jag ropade på Hanna 4½ år.(lånad bild, har haft en liknande)

-         Ska vi ta en tur ner till centrum.

-         Ja, svarade hon och fick snabbt på sig både skor och sin jeansjacka.


Jag röjde bort skor, väskor, extrarullen och annat bråte som brukar hamna på golvet i vår farstu. Efter detta jobb letade jag reda på fjäröppnaren till ytterdörren och öppnade dörren. Det är en upplevelse varje gång jag ska trixa mig ut med moppen, men jag lyckades riktigt bra. Jag stängde dörren med dosan och vi for iväg mot centrum. Efter bara några hundra meter i en brant uppförsbacke kom dugg regnet och direkt därefter sjönk batterinivån från full till en blinkande etta! Med ett ryck stoppade ekipaget och den välkända skiftnyckeln blinkade i displäjen.


-         Hanna vi får vända, det är fel på elmoppen, sa jag besviket.

-         Ska vi ta bilen, sa Hanna lite mer hoppfull.

-         Ja, men först ska vi ta oss hem.


Jag stängde av strömmen med nyckeln och vred på igen, nu med lägsta hastighet. Moppen tog ett litet skutt framåt, sedan var det dags för skiftnyckeln att blinka igen. Efter ett antal skutt fick jag be min lilla fyra åring om hjälp.


-         Hanna, kan du putta på elmoppen?

-         Kan jag väl, sa hon och tryckte på.
Efter ett antal stopp tog vi oss hem. Jag letade efter fjärrdosan och fann den, men dörren öppnades inte ändå. Batterierna verkade laddats ur även denna el-manick. Vad gör jag nu, tänkte jag. Någon vanlig nyckel hade jag förståss inte.


-         Hanna kan du gå runt huset och känna om altan dörren eller garage dörren är öppen, frågade jag.

-         Ja, sa hon och försvann bakom knuten med små kvicka steg.


Jag satt med stor spänning i regnet och inväntade Hanna.


-         Det var låst, sa hon utan att se det minsta bekymrad ut.


Det var tidig förmiddag och det skulle dröja innan de stora barnen kom hem från skolan och förmodligen ännu längre innan min man kom hem.


-         Hanna, jag har öppnat det lilla vädringsfönstret i vårt sovrum, kan du klättra in där och öppna dörren.

-         Ja, sa hon och knuffade mig i elmoppen mot fönstret.


Jag fick upp fönstret och Hanna klättrade upp via elmoppen in genom fönstret och hasade sig ner på golvet.


Strax där efter hör jag hur hon öppnar dörren och springer ut och knuffar elmoppen som nu är helt tom på el. Hon trycker i friläget och tar i allt vad hon orkar och lyckas få in mig i huset.


-         Tack Hanna, vilken tur att du var med, sa jag och kramade om min lilla hjälte.

-         Ja, det hade blivigt svårt för dig att klättra in genom fönstret, sa hon och såg så där härligt stolt ut.
Undra om jag kan bli straffad för barnarbete, eller kanske bara för förargeväckande beteende?


Tro inte att detta är min enda "tok" upplevelse med elmoppen. Jag har fått punktering mitt i centrum med Hanna i mitt knä. Flera andra gånger har jag fått stopp pga "batteritorska" och ett par gånger pga mekaniska fel, men oftast fungerar det bra. Elmoppen är min cykel, som gör det möjligt för mig att ta mig ut i friska luften lite längre sträckor. I början kände jag mig lat och löjlig när jag åkte på den, men nu vet jag bättre. Alternativet till elmoppen är inte min manuella rullstol utan bilen och då anser jag mig sundare på elmoppen. Elmoppen har trotts alla problem turer gett mig större valmöjlighet och spänning. Man vet ju aldrig vad som kan hända.


Lena Käld

2001-11-22

Ps. Har inte elmoppen kvar idag har jag en ATC dvs en motorcykel på fyra hjul som kan köras både i terräng och på vanliga vägar. Lite mera fart och ork i denna! :)


Graviditets sug!

Med risk för att jag låter gnällig....jag har lika ont idag, fattar inte varför!
Nu har jag också testat ett hett bad. Vet inte vad mer jag kan testa? Har ni förslag?Graviditets sug!
Under fredag och lördag samtalade vi en del om graviditeter då min kusins dotter som är 21 år är höggravid. Vi kom in på snack kring vad man hade dille på för mat och dylikt. Det visade sig att min sista graviditet var nog den mest knepiga i detta avseende :D Jag var helt besatt av isbitar! Fick ha med mig en skål med isbitar när jag skulle resa någonstans i bilen......knaprade is i mängder och detta sug av tog strax efter att jag fick min lilla Hanna. Jag hade även dille på avgaser! Ja lite otäckt men jag brukade öppna fönstret eller bildörren och sniffa på denna doft som då var underbar! Galet nu tycker jag verkligen inte att det luktar gott! med de andra barnen var det grillad kyckling och inlagd sill :DHar ni haft några galna sug då ni var gravida?

 /Lena

Ska testa med vila!

Efter en riktigt rolig går kväll och mysig morgon med besök av bästa vännen med familj rullar eftermiddagen på i trötthetens tecken.

Funderade att plocka bort julen men bestämde mig i mitt trötta tillstånd att den får vara kvar till 13 dag knut för då ska julen ut! :)

Har åkt på redig extra värk i speciellt ena skuldran och nacken är inte rolig idag....så det blir inget mera bloggande denna dag då det blir värre av att sitta vid datorn. :(  Har testat med varmvetekudde, massage plus mina mediciner som jag redan knaprar pga smärta samt voltarengel men har fortfarande jobbigt ont! ...så nu får jag prova med mera vila. Sätta mig i den sköna fotöljen åter och kika i ett korsord, kanske slumra till lite!Ha en skön lördag alla sköna människor!

/Lena

kallt ute men varmt i hjärtat :)

Idag kommer min kära kusin tillika bästa kompis hit med sin familj! Härligt när man kan behålla barndomsvänner fast man bor långt ifrån varandra. På något sätt så fortsätter vi bara där vi var sist vi sågs eller hördes av när vi träffas....Ska bli så mysigt att få sitta och prata, spela spel, kanske sjunga och spela lite och bara umgås med henne och hennes goa familj! Våra kids har också blivigt tajta och ser fram emot besöket lika mycket som jag :D

Igår var Mannen med 11 åringen och åkte skridskor tillsammans med min syster och hennes yngsta barn. Jag var kvar hemma denna gången då jag kände mig för frusen....det är ju smäll kallt ute!Min kusin och jag har gjort så mycket roliga, galna och fina saker ihop.....det hade blivigt en tjock bok eller serie av böcker att återge detta. Men något borde jag väl kunna berätta :)

Jag och kusinen var altetiska av oss. Skolstarten i fyran för mig och trean för kusinen råkade bli lite galen. Vi orkade inte hålla oss för bus. På tjejernas toalett var det öppning längst upp ovanför dörrarna. Vi råkade låsa alla toaletterna och klättrade sedan över och gick på lektion....varpå rektorn ringde! Vi skylde på varandra så båda gick fria...fast vi lärde oss en läxa, för vi gjorde aldrig om det buset.....hahaha  men vi hittade på andra :) Fast tro nu inte att vi bara gjorde bus, absolut inte! Vi gjorde många fina saker också :D

Nu ska jag skynda på...snart kommer dottern och hennes pojkvän och sedan kommer kussinen och hennes familj!

Ha en skön dag alla goa människor!

  /Lena

Jungle Party!

Hahaha...jag har roat mig med Hannas TV-spel,som heter just Jungle Party det var ju kul!

Någon annan som testat detta?I kväll har jag fått tid att umgås och prata med min goa vän och brorsdotter Sarah!

God natt på er alla underbara människor!

 /Lena

Vi har en Butler!

God fortsättning på nya året 2009 önskar jag Er ALLA!

Går kvällen blev lugn och trevlig med massa god mat! Förutom det vi köpt och tillgagat hade våra goda vänner med sig cheeskake som råkar vara vår Hannas älsklings efterrätt. De hade också med sig skumpan som intogs runt tolvslaget. Mina svärföräldrar var dessutom med oss under går kvällen då deras nyårs firande inte blev som tänkt. Paret de skulle till insjuknade i influensa. Så det blev en nyår med tre generationer och det blev riktigt bra.
Hanna och våra vänners dotter spelade ett nytt TV-spel större delen av kvällen och så blev det raket skjutning runt tolvslaget för gubbarna och småtjejerna. Många hundar verkar ju må dåligt av dessa knallar men inte våran lurvtuss till hund.


Svärmor tog hand om disken, Tack! Och svärfar var framme med dammsugaren....hahahaha Ja det hände en liten olycka just när vi talade om rotavdragens betydelse för privatpersoner att kunna leja in yrkesfolk till t.ex. byggnationer. .......Nu tyckte våra vänner att vi gått och blivigt rika som hade råd att ha en butler på självaste nyårsafton :D
Ha nu en skön fortsatt dag......det ska jag ha i min ensamhet en stund. Peter, Hanna och Milou har åkt till en liten sjö för att åka skridskor med min syster och hennes minsta barn. Det känns för kallt för mig men det är vackert ute......och så behövde jag tjuvträna lite på Hannas TV-spel om jag ska ha en chans att möta henne!

Fick blommor i går också...som råkar vara mina favorit blommor. Jag talar så klart om tulpaner! :/Lena


RSS 2.0