Från 10 barn till ett!

Någon som såg TV4:s nya serie om Familjen annorlunda! Wow säger jag som är uppväxt i en syskonskara av fem barn och har själv tre barn men att ha tio barn....oj vilken planering, vilket tålamod, vilka prioriteringar. Att åka på semester med enbart ett par barn kan ju kosta multum men att tänka sig en längre resa med tio kottar, när det känns ju näst intill omöjligt. En av familjerna hade ett tvillingpar och så fick de efter några år barn igen...denna gången blev det trillingar!! En annan familj hade två äldre barn och där efter hade de fått tre tvillingpar (om jag fattade rätt) Helt otroligt hur fixar man detta!Självklart gör man det för man har ju inget val och som förälder älskar man sina barn, det bara finns där :D Men det måste ändå vara besvärligt. Jag tänker på att så mycket är uppbyggd för att man ska vara två vuxna och två barn....men alla familjer ser inte ut så!

Jag vill absolut se detta program igen! Har jag inte stunder när det går så blir det Anytime när det passar mig. Det här kändes mera som ett rekoprogram okej kanske inte fullt ut för barnen.....men jag får hoppas att de är med på noterna annars känns det ju mindre kul. Det är ju liksom deras vardag som visas.

Lite kul när 10 barnsfadern säger att det är lungt vid matbordet...hahaha nja, kanske inte helt fast ska jag vara ärlig så har det stundvis varit livat vid våra middagar också.

Fint att se den ena mamman måna om kvalitetstid med alla barnen och då göra något med bara ett par av dem åt gången...att få synas och få vara utvald är viktigt för alla barn!

Fint program som jag rekomenderar er att spana in!

Nu ska jag själv vara mamma in action!Lillan ska på astma och allergi undersökning. Så det blir en förmiddag på sjukhuset....hoppas det går fort men inte fortare än att vi hinner fika där. Min Hanna tycker nämligen att det är mysigt! Vi har gjort detta till en tradition att efter att någon av barnen varit hos läkaren/sköterskan så har vi fikat. Lite extra belöning....för så kul är det inte att ha astma och behöva gå på dessa kontroller....Nu är Hanna hyffsat bra i sina luftrör för tillfället. Blir hon förkyld blir hon tät och när hon anstränger sig hårt likaså...och de gör hon ofta vilket förmodligen är bra.

Grabben har också fått Astma sedan han var nyfödd. Men mellan barnet vår Frida har klarat sig utan detta elände. Vilket vi är glada för.Japp, då blir det CSK nästa och mäta lungkapaciteten på en dator och inte på en Pef mätare som på bilden :D Men den funkar den också fast inte på samma sätt. Vägas, mätas osv....Båda våra barn med astma har varit små till växten...i grabbens fall menade de att kroppen inte orkade växa, den hade nog med att syresätta sig! Detta vår under en period då han inte ville medicinera.

Hinner inte kolla bloggar nu men gör en runda när jag kommer hem, må gott :)

/Lena

Kommentarer
Postat av: Jag och fotbollsspelarn

Ja jag heter Frida, Anna, Maria :) min gamlamormor hette Anna, maria vet jag däremot inte va jag fått ifrån :P Det är finfina namn.Hoppas dagen blir fin.

2009-02-03 @ 09:37:44
URL: http://tgif.blogg.se/
Postat av: Diana

Jag såg två av dessa familjer i ett morgonprogram i helgen. Pju, jag blev rent svett av blotta tanken på så många barn, ändå har jag haft världens snällaste och omtänksammaste barn. För oss blev det bara Nattis, men vi är så nöjda med henne. Hade jag inte haft mina besvär med Warantabletter och blodproppar så hade vi säkert haft ett barn till, men det var såå bökigt så vi hoppade det.

Och trivs utmärkt med detta. Nattis har aldrig saknat något syskon heller säger hon.

Men man ser ändå vad de äldre syskonen hittar sin plats och hela tiden hjälper till. Det tycker jag är härligt att se, men samtidigt tänker man att de får växa upp för fort och ta ansvar så tidigt. Vart tar barndomen vägen?

Men jag ska inte säga något egentligen för jag har ingen kunskap om hur de känner eller har det.

Svårt att sätta sig in i det när man själv är en så liten familj och är uppväxt med endast en bror.

Alla är vi olika, och tur är väl det.

Hoppas det går bra på sjukhuset idag och att ni får en härlig fika tillsammans. Ni är såå söta på bilden.

Ps! Vi hade så mycket djur, men inte längre.Nu är det bara hundar och katter vi har.

Kram Di

2009-02-03 @ 10:01:00
URL: http://dianahagel.wordpress.com
Postat av: Anne-Lie

Missade programmet men ska se reprisen. Ja man blir svättig bara man läser om det. Min syrra har tre barn och där är det kaos jämt haha, men det är väl piece of cake för andra familjer. Hoppas ni fick en mysig fika stund.

Kram

Anne-Lie

2009-02-03 @ 10:03:52
URL: http://lillaanna.blogg.se/
Postat av: Mossfolk

Jag såg programmet men kände mig lite kluven. Tyckte att det ibland lades ett väl stort ansvar på de äldre barnen, samtidigt som de inte fick något egentid med mamma eller pappa.

Hoppas att det går bra på sjukhuset idag!

2009-02-03 @ 10:06:40
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: Proforma

Ja du, många barn... vågar väl knappast nämna hur många barn min mormor fick... men kan säga att det var många fler än så, närmare 20 än 10. Nu var det vanligare förr men ändå...

Hoppas det går bra på sjukhuset.

Kram

2009-02-03 @ 10:14:12
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Malin B

Er "taktik" vid sjukhusbesök är helt rätt.

Hoppas att allt är bra.

Jag såg inte programmet du berättar om men jag älskar dokumentärsprogram och skulle gilla det, det hör jag! =)

Man växer ju med uppgiften och tur är ju det. ;)

2009-02-03 @ 10:39:19
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: sussie

Jag såg oxo en del av dokumentären. Jag är sååå glad att jag "bara" har tre kottar! Jag skulle inte palla att ha tio barn...

Lycka till på sjukan!

2009-02-03 @ 10:52:26
URL: http://nattmorsa.blogg.se/
Postat av: Thalina

Tänk att ha så många barn och samtidigt hålla humöret uppe,det är en bravad.Men förr hade de ju massor av barn och det var tvunget att gå.Huvudsaken är att barnen har det bra.Själv har jag bara ett och det var nog ensamt för honom men han hade många kompisar och de låg ofta över hos varann.Så besvärligt det måste vara för dina barn med astma.Men vad fint med denna belöning när de varit på sjukhuset,mycket klokt att ge dem den.Ha nu en fin dag varma kramar Thalina

2009-02-03 @ 11:04:02
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Lissen

Missade detta program. Fast jag blev sugen när jag såg vinjetten. Såg på stormen igår.

Hoppas det går bra på undersökningen idag.

Lite fika blir mysigt för er.

Ha det gott.

2009-02-03 @ 11:17:41
URL: http://lissento.blogg.se/
Postat av: Ewacarin

Jag såg programmet och tänkte: Tack att jag inte har det så. Jag är nog en singelmänniska, fast det är ganska gött att ha någon axel då och då.Stackars hanna! Min morfar hade höggradig astma, så jag vet vad det innebär och vad man får försaka många gånger. Och som förälder alltid vara beredd att åka in på sjukhuset. Barn med ngn kronisk sjukdom/skada har det jobbigt. Bra att ni har den belöningen att ngt kul sker efter ngt svårt eller jobbigt. Hemma var det likadant! Efter varje godkänd tenta i Lund bakade mamma ngt gott!

Ha en bra dag och Krama om Hanna från mig!

2009-02-03 @ 11:40:58
URL: http://echolmqvist.blogg.se/
Postat av: Jen

jag missade förståss det, kass. Hoppas allt är bra med dig. kram

2009-02-03 @ 12:25:34
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: Kattis

Hejan! Såg på det programmet också. Och jag som ville ha många barn. Jag beundrar att de orkar. Läste om en familj som hade 15 barn, men där fick de stora ta en enormt ansvar. Det var i England tror jag.

Hoppas det går bra hos doktorn.

Må gott!

KRAM

2009-02-03 @ 12:25:40
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: marie

sa han lugnt vid matbordet, jag som bara har 2 st barn jag kan inte säga att det är lugnt vid matbordet =/jag har suttit i en kur på sjukhuset, och andats och flåsat, hållit andan....det är lite jobbigt.

när allt ska göras 3 ggr, på varje moment, för att de ska få ett snittvärde.

2009-02-03 @ 12:30:48
URL: http://tallrotsmarie.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Ja, det är helt otroligt hur dessa familjer klarar av så många barn,

Tycker det är beundransvärt.

Och speciellt att få tvillingar och trilligar, vilken nog inte innebär en lugn stund...

När jag var barn så fanns det i huset en familj som hade 10 barn.

I vår familj var vi fyra barn, plus ett par barn från pappas föregåend äktenskap som bodde hemma hos oss ett par år.Så otroligt fint och gulligt foto på dig och din dotter !Jobbigt med astma och trist att dina barn drabbats av det

och hoppas Lillans astma- och allergi undersökning idag går bra.Hoppas solen lyser lika fint hos dig som den gör här

och ja, som du skrev hos mig så får du om du behöver låna solen lite.... :-D

Men bara lite av den...du behöver ju inte ta hela :-D

Stora Kramar

2009-02-03 @ 13:29:49
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: PerNilla

Jag tittade oxå på det programmet igår och tyckte det var jätte bra så det kommer jag fortsätta titta på.Hoppas det går för din dotter på Sjukhuset och att ni får en mysog fika, kram.

2009-02-03 @ 13:41:02
URL: http://candygirl84.webblogg.se/
Postat av: mickis

Åhh det hade jag tänkt att se.. men missade det programmet med storfamiljer...

Maken är uppväxt i en barnaskara om 5.. själv är jag ensambarn.. Maken ville helst bara ha 1barn när vi pratade om att bilda familj & jag ville ha 2 så de hade varandra... Men 10 barn.. fantastiskt att man orkar & kan ge dem kvalitetstid... Ska se nästa gång..Hoppas det gick bra på astmamottagningen. Där har vi sprungit med sonen sen han var 10... Blev det ngt gott till fikat?ha en fortsatt fin tisdag!Kramelikram

2009-02-03 @ 14:11:56
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: Daniel

I den lilla byn där jag bor finns många leastadianer som har mellan 5-20 barn. Min granne har 16 barn. Så jag e van med många ungar i kvarteret. men där ser man hur syskon håller ihop och blir varandras stöd- och det är fint att se.

2009-02-03 @ 14:31:45
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: anneli

Jag är en av fyra systrar och det var allt fullt upp....tycker det skulle vara svårt att få tid både till barnen och sig själv och jag beundrar dom som får det att gå ihop...Astmakoller har vi också på grabben. Han fick dock prognosen för 3 år sedan, men vi har också tradition med "belöning" i form av lunch på hans favvoställe. fint kort på dig och flickan...jättefint!

2009-02-03 @ 15:52:16
URL: http://www.nygamlajag.blogg.se.
Postat av: Maria

Såg inte programet har bara sett trailern. Måste säja att det låter svettigt med 10 barn. Min syster har 3 & där är det lite kaos & tänk om dom vore 7 till...Pust.

Hoppas att allt gick bra på sjukhuset för er.

Kram

2009-02-03 @ 15:53:46
URL: http://lofgrens.blogg.se/
Postat av: Isabelle

heej..

kolla in min blogg :)

vill du ha mer besökare

http://www.viraltrafik.se/?Isabellekram Isabelle

2009-02-04 @ 16:16:39
URL: http://isabelllelinea.blogg.se/
Postat av: Annelie

Det måste vara jättejobbigt att ha astma. Min bror hade det som barn, mend et växte bort =)

2009-02-06 @ 10:54:12
URL: http://rospinglan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0