Adventstid kom till mitt......

...ensamma hus, eller nej det stämmer inte! Fast sången är fin men här är inte ensamt :)
Flitens låga brinner liksom adventstakens. Jag sitter med målar kläderna på och tar en paus.Nu ska jag ut med hunden...sedan blir det att fortsätta renovera! Undra om detta är en livsstil?
Jag är uppväxt med föräldrar som byggde hus, ändrade, renoverade och flyttade och började om...
Det är nog så att jag fått en extra renoverings gen.....hahaha! Kanske någon som känner igen sig?

Fast det är kul också och se hur det växer fram och skönt att få städat.
För det blir det när allt väl är klart! ...och då börjar man med ett nytt projekt.

Bilder kommer när det är klart och nu tog min rast slut :)

Otålig som en unge!

Jag känner mig otålig som en unge!

Vill ha klart vardagsrummet nu på en gång....fast det går iaf åt rätt håll. Golvet är köpt
och det blev ett mörkare golv (valnöt pergo) i lamminat som inte kommer upp förräns nästa helg.
Inte super mycket kvar men ändå långt ifrån klart...segt när man måste avbryta för annat
mest hela tiden men så är det när man har familj och olika åtaganden.

Nu ska här lagas potatisgratäng, köttbullar och prinskorvar på lilltjejens önskan!
......och så ska vi fortsätta med renoveringen. Så lugnt firar vi 1:a advent fast julmusiken
strömmar ut i huset och vi ska ha adventsfika så klart :)Gillar ni julmat? Jag tycker det är gott men man blir trött på det efter ett tag.

I kväll drar gubben till Oslo igen för en ny veckas arbete med hissar vilket
http://esmeralda71.blogg.se
 prickade in i bildfrågan, bra gjort!
Fast han har bra kunskaper och behörighet i el också så ni andra var inte helt fel ute :)

Ha en fortsatt fin 1:a advent och håll koll på alla tändstickor och levande ljus!

1:a advent

Önskar oss alla en trivsam 1:a advent!


(knyckt bild för jag har inte tänt min egen stake ännu)

Nu ska ni få en lurig fråga....efter att ha tittat bland alla digitalafoton som vi tagit genom åren så är det mängder ifrån min mans jobb....ganska trista bilder för en annan men säkert oerhört intresanta för min man. Vad tror ni han arbetar med?Den som gissar rätt får tända 2:a ljuset i adventstaken också ......hahaha!


Är degen godast?Här är vår minsting betydligt mindre men frågan kvarstår. Är peppakaksdegen godare än kakorna?

Nu ska jag lägga i en högväxel och dra in till stan!

Ha en fin kväll :)

Mera ljus!

Nu har min stora grabb plockat mera grönmossa, lingonris och tallris åt mig. Jag satt i bilen och pekade som om jag var i en godisaffär :)Nu får mannen fixa belysningen, så får det funka fast jag inte har någon ljung!

I kväll blir det att lyssna på sonen, gubben mfl som ska spela och sjunga i kyrkan. Härligt med musik!

Ha en fortsatt fin dag på er alla/Lena

Övervakad!!

Vår 11 åring är fixerad av pengar!Hon har fattat hur man ska bygga upp sitt kapital :) dvs hon kan förhandla och få högre veckopeng, hon kan jobba in egna pengar och hon kan spara. När vi haft gäster så har hon vid tillfälle hyrt ut sitt rum. Hon har fått oss att köpa dyra saker till henne genom att erbjuda sig att betala hälvften själv (typ dataskärm, cykel osv) Det är ju kul när barnan köper något vettigt så det har vi så klart gjort. När hon var mindre sålde hon kram och puss kort till familjen (hon är en sladdis) som vi gladerligen köpte, för krama henne vill man ju :) Nu har hon sålt jultidningar och har tjänat sig en hacka på detta och så får man en bonus beroende på hur mycket man säljer för. I år valde hon en övervakningskamera med mick i!!! Ingen går säker :DOj, oj...hon kommer försöka pressa oss på pengar. -Jag såg dig ta en godis av mig.....som straff får du betala 5 kronor! ..hahaha


Här som liten sommar jobbar hon som grovarbetare! :)

Ha en fin dag alla/ Lena


Action i det lilla rummet!

Ljuvligt med levande musik!


Här dånar det från vårt lilla TV -rum! Hanna och en kompis sjunger karaoke fast utan mick kablar. De laddar antagligen upp för Idol...hahaha
Vi har inte fixat klart vårt nya TV-rum. I musikskåpet står för tillfället enbart en dvd och dosan för tevemottagningen (resten står i en trave på golvet). De ska bli så skönt att slippa TV:n i vardagsrummet och behöva möblera efter den. Nu har vi ett rum med allt detta elektriska och detta kan bli mysigt när vi hunnit fixa till med tavlor och lite annan belysning.


Vi har enbart en fotpall av modell större som kombinerat bord och fotpall. Hur fräscht lät det? Fast det är skönt att kunna vräka upp fötterna och vill man ta in fika så funkar det bra om man bara har en bricka. Brickor har jag ganska många av men jag skulle önskan ytterligare någon stor fyrkantig som kan passa in.


Jag har letat vägg ljusstakar för värmeljus men det verkar vara utrotade!Nu har sångfåglarna hittat chipps och dipp så huset blev tyst :)

/Lena

Tänk först?!Vad tänkte jag på här tro? Ner kommer man ju alltid men upp med de små framhjulen före är inte enkelt! Jag har frossat i gammla kort som jag inte sett på mycket länge. Mycket som hänt på några år med barnen och hemmet fast själv ser jag ju alltid lika pigg och fräsh ut ...hahaha eller inte.

I kväll tänkte jag se på Idol med Hanna och hennes kompis, det blir mysigt :) Nu först ska jag bege mig ut mot skogen och knycka tallris. Vill få lite mysigt vid inngången av vårt hus fast det hade varit fint med ljung också! Ska man få tag på det så här års får man väl knycka det också och de ska jag inte göra....kanske finns det ändå någon affär som har lite kvar?

Ha en härlig fredag kväll!

Ps. Dagens visdomsord blir tänk först :)  

Parkett eller laminat?

Idag eller i morgon ska vi köpa golv till vardagsrummet om vi nu kan enas :)Min man vill ha parkett och jag är mer inne på laminat, fast färgen är vi helt enade om. De ska bli mörkare golv i brunt. Vi har en altandörr från vårt vardagsrum som används årligen. Därav är jag lite rädd att lägga in parkett. På sommaren springer en del barn halvblöta från poolen in i huset innan man hunnit stoppa dem. På vintern kan det bli blött då grabben har sitt rum utanför i en friggebod. Där till drar både hunden och jag in både blöta och grus som kan skada golvet. Så klart man försöker torka av hjulen och tassarna på Milou men helt rena blir de inte.

Vad rekommenderar ni för golv?


Doktor Lena

Tror ni jag skulle få anställning som läkare?...hahaha!


Inte för att det har med bilden att göra men jag var en gång i Rumänien och hamnade där på en operation. Inte som läkare men i ett studiebesök som förde oss ända in på en operationssal. Där opererade läkaren en strumapatient och höll samtidigt en föreläsning för mig och mina vänner. Vi var där för att lämna över ett busslass hjälpmedel dvs rullstolar, rullatorer osv. Jag blev ganska förvånad när operationssköterskan hade knallrosa pumps på fötterna och inte sandaler som vi är vana vid i svensksjukvård. Narkosläkaren såg ut som han hade tagit sig lite narkos själv, undra om han verkligen var vaken? Det kan man undra om jag är nu också.........borde kanske ha lite narkos?!

Jag gör ett nytt försök att somna, kanske bättre lycka denna gången :)

Jämställdhet?!

Jämställdhet inte viktigt i ett förhållande -enligt expressens undersökning!

Så klart jämställdhet inte går före, passion, respekt, humor och vänskap? Knepig undersökning som gjorts för att få fram det svar man vill ha! Vore det inte mera intressant att flagga för det som är viktigare? Antager att de allra flesta anser att allt detta är viktigt. Ett förhållande överlever knappast med enbart passion om inte respekt finns, eller?


Dessa rosorna fick jag av min man på  vår 20 åriga bröllopsdag, romantiskt tycker jag!

God natt på er alla!

En helt ny jul, toppen bra skiva!Här är en julskiva jag kan rekomendera!

En helt ny jul med Amy Diamond är riktigt bra :)
Tänkte länka in en demoskiva men det strulade..

Ha en fin eftermiddag, nu ska jag fira mamma som fyller år!


Gammla julsaker!

Det är kul att få köpa nytt till adventspyntet men vissa saker får hänga med
som min gamla tomte!Denna virkade tomten som döljer en flaska har farmor gjort när jag var liten.


Adventstaken som knappt syns är min första egna ljusstake som jag köpte
1984 och den hänger med ännu :) Inte så många som får plats i vårt lilla
fönster i TV-rummet.

Så allt behöver inte vara nytt, gammalt funkar också :)

Nu behöver jag tallkvistar!! Tänkte få hjälp att inskaffa dessa och få lite
advents fint utanför huset också. Någon som kan dela med sig av idéer
kring detta?

Ha en fortsatt trevlig torsdag!


Hela bakändan sjönk!!

Ett inte helt ovanligt vår minne, när det handlar om mig!


En vår dag ämnade jag och Hanna (yngsta tjejen) ta en åktur med min MC (ATC). Hanna brukar vilja åka med men just denna dag var hon inte helt sugen på detta men följde likväl med. Vi drog in i skogen på välkända stigar. Marken hade tinat upp och var tämligen blöt här och var. Jag gasade på genom den gamla skogen och så kom vi till ett stråk i en dalgång. Jag pressade gasen i botten för att kvickt komma över men ack! Där var för mycket vatten och vi sjönk en bra bit ned. Bakändan tog in vatten och Hanna fick gå ur och skutta på tuvorna till torr mark. Jag plockade upp mobilen och skulle ringa pappa men hade ingen täckning! Tur nog hade Hanna sin mobil med och med den fick jag fatt i pappa. Jag visste inte exakt var vi var men på ett ungefär. Han fick söka sig fram i skogsområdet och vi sjöng för att han skulle höra oss!Hittade ingen lerbild på mig så jag lånade av kompisar :)

Jag har vinsch på maskinen men den är en aning trasig så jag måste hålla i kontakterna samtidigt som man ska vinscha vilket Hanna inte kunde fixa då. Hon var för liten. Med pappas assistans kom vi upp och det enda som var vitt på oss sedan var nog ögon vitorna...hahaha. Skönt med högtryckstvätt då! Nu är det vinter och en helt annan typ av körning...

Ha en fin dag alla och jag önskar stort GRATTIS till min goa MAMMA!

Lite pynt är klart till advent!

Jag har äntligen fått fixat lite inför advent!


Här kommer några bilder mera kommer en annan dag :)

..och så har jag gjort några julgrupper i modell mindre. Älskar hyasinter!

Jag har också äntligen beställt bort och jag får det nästa helg om rummet är
klart då. Annars får bordet och resten stå kvar hos MIO tills vi blir klara. 

Nu ska jag ta kvällen!

Vintern är här!

Med syrran på Gösjön :)

Nu åker jag till stan för lite shopping! Fast jag åker så klart inte MC dit utan bil :)

Visst är det ett härligt vinterkort. Lite småläskigt att köra på is men det funkar!

Tittar in här senare, så får vi se vad jag handlat :)

Gardiner...svårt val!

God förmiddag på er alla!

Idag ska jag försöka måla lite mera.....börjar på panik för att inte hinna klart till jul! Min man jobbar i Norge under veckorna och allt kan inte jag göra själv även om jag kanske tror det :) Måla tak sittande i rullstol med stelopererad nacke, nja det funkar dåligt. Kanske om jag släpade in en badenbaden och låg i den och målade eller och jag satte en spegel i knät hahaha, nä det där får Peter göra när han kommer hem. Han är inte det minsta stressad över detta!

Jag ska iaf åka in till stan och beställa/köpa bord, se om jag kan finna gardiner... Någon som har tips på snygga gardiner. Jag har ju beskrivigt rummet förut och vilka färger jag vill ha. Är lite osäker på vilken typ av gardiner jag ska ha.
Var först inne på panellängder men med tanke på att vi ska ha ett vitt elementskydd som ska följa fönsterbrädan och ned mot golvet så börjar jag fundera på vanliga enkla vita gardiner. Väggarna är ju sandfärgade, golvet ska bli mörkbrunt och taket vitt. Jag vill ha en en färgklick av purpur men kanske inte i gardinerna...vad tror ni?Dessa gardiner hittade jag som hastigast på nätet...


Ps. Någon trode jag var seriös när jag pressenterade min klädsel igår hahaha...det var enbart ett skämt!

Desperate Housewives!

Jag är så förbluffad över hur många unga tjejer som gillar Desperate Housewives!Det handlar ju om kvinnor i min ålder med barn, gubbar, hus och lite till! Jag har sett ett par avsnitt och jag får nog säga att de var ganska underhållande om det inte vore för att jag kände att jag borde försöka få gjort lite till här hemma...man kan säga att jag är en Desperate Housewives! Dvs ni kan följa min blogg och se hur man har det i riktiga livet hahaha!


Fast nu bloggar ju inte jag på det sättet, jag menar som en offentlig dagbok utan väljer bara något som vad jag vill dela med mig. Så det är nog lika bra ni fortsätter se på serien och idag gav den verkligen innehåll för sitt namn.

Ha en skön natt alla och vakna utvilade!

Målar Lena :)

Nu har jag iaf kommit igång med vägg målningen av vardagsrummet! Färgen heter Savann och är som kanske framgår en något sandfärgad nyans. Målar på tapet men tror detta kommer bli helt okej.Dagens klädsel!
Jag är i dag drapperad i en fint skuren skjorta från Fristad i storlek L. Den är rutig med inslag av havslå, blodröd, solrosgult och vitt. Till detta bär jag ett par ljust kornblå byxor med diverse snygga fickor. Undertill har jag en dassig görn luvtröja från Staidion och skor från Nike. Håret har jag låtit stylat i en liten slarvig look och jag har medveten hållt igen på sminket för att framhäva mina utomordentligt tjusiga kläder :)Ps. Om någon tänkte, ooh henne vill jag hyra in för att få fint på väggarna så är jag för dyr :D

Ha en fortsatt fin, fin dag!

Kärlek!Vår lilla Milou är kär i en mörkbrun labrador valp som heter Polly :)
Redan nu är Polly större än MIlou och större blir hon fast det bryr sig nog inte Miolu om!

Han verkar inte uppfatta andra hundars storlek...har hört att småhundar kan bli så :)

Jag knaprar piller!

Godmorgon!

Vaknade med årets huvudvärk och då är jag van! Det blir nog bättre om några timmar, tills dess ska jag och försöka vila! Jag har verkligen inte tid med detta, fast vem har tid att vara sjuk eller må kasst? Har fått ställa in ett möte och det är så pinsamt jobbigt! Smärta är så svårt för ingen annan vet hur man mår då mer än den det handlar om. Fast jag kan säga att ha nervskador är enerverande och lättasts liknas vid tandvärk fast för min del i bakhuvudet/nacken...nu ska jag sluta gnälla! Ha en fin morgon :)Nu får jag knapra piller och hoppas detta ska ha invärkan....

Vilken är den bästa julfilmen?

Har vart så seg och trött hela dagen så nu ger jag upp...ser på en film med lillan och lär somna under filmens gång om den inte är ovanligt kul. Fast jag tror inte det. Vi ska se på en julfilm som vi inte sett tidigare (kan minnas fel) som heter Surviving Christmas med Ben Affleck mf.Min favorit jul film är ett päron till farsa firar jul! Super rolig film med härliga karaktärer. Den ser vi varje jul, några dagar före julafton.Vilken är din favorit julfilm? Man kanske har missat något bra :)

God natt på er alla!


Rosa rummet

Här bor Hanna och Busan (Guldhamstern)!
Hanna är inne i sin rosa period så det blev att måla om en del möbler och en vägg. Vad gör man inte för sina barn...Synd att vi inte målade taket vitt när vi ändå höll på. Fönstret ska bytas till ett nytt i vitt men det blir ett annat år.

Förut var det tapetserat med posters på en hel vägg. Nu har hon kastat alla dessa men satt upp en enda :)


Jag vill ha en Sjupp!! :)

Jag har värdens goaste och skönaste mamma.
En gång för en massa år sedan skulle vi köpa dricka i en kiosk. Mamma beställde en sjupp men kassörskan fattade inte. Ärligt talat gjorde inte jag det heller. Hon undrade igen vad mamma ville ha. Mamma tog ton och upprepade -Jag vill ha en sjupp! -En vadå sa kassörskan fundersamt. - Ja en sju upp, sa mamma lite irriterat! - Jasså menar du en seven up! - hur ska jag veta att den heter så sa mamma och hur skulle hon det vi bor ju trotts allt i Sverige hahahahaMin mamma är en skärpt kvinna men även de bästa kan säga fel ibland!


Den här bilden är till dig mamma!God förmiddag på er alla.....nu ska jag ta tag i dagen!


Hanna vår lilla dansare!

Nu har jag tittat på Hanna och hennes danskompisar på Dansstudion i Karlstads uppvisning. De var super duktiga allihop fast jag spanade förståss mest på vår lilla Hanna. Hon dansar Jazzfunk och gör det kanon bra :)

Nu ska vi dansa vidare och gratta syrrans minsting!

fast av polisen!

Jodå fart är härligt!


Jag har åkt fast för fortkörning med rullstolen av polisen i Nässjö! Jag tänkte bara bjuda min kompis lite skjuts efter att hon knuffat mig upp för en backe. Jag sa åt henne att hoppa upp i mitt knä och sagt och gjort så for vi med full fart ned för den nyasfalterade backen i nattens sena timmar. Fort gick det men jag hade koll på ekipaget. Så kommer där en polisbil som får syn på oss. Den vänder och kör mot oss.
-         Det är bara 50 här, sa den ena polisen när han vevat ned rutan.

-         Okej, det viste jag inte svarade jag och skrattade. Polisen log också så han tyckte nog bara detta var lite kul.


Fast det var bra att polisen kom för jag behövde hjälp upp till kompisens lägenhet på tredje våningen utan hiss. Två starka poliser vad precis vad jag behövde! Självklart hjälpte de till fast de hade nog trott att lägenheten låg närmare.....


God middag på er alla!

Kaffe!

Idag blir det att åka till Karlstad och titta på vår Hanna som har dansuppvisning, kul!

Vilken kaffe typ gillar ni bäst?

 

Ska det vara kokkaffe, perkulator, vanligt brygg, snabbkaffe eller någpt av de andra varianterna av brygg kaffe. Kanske ska det vara espressokaffe av någon variant?

Själv föredrar jag kaffe kokat i perkulator. Det blir varmt och gott :) Expressomaskinen är också bra när man bara ska göra en eller två koppar. Capucino är härligt i bland men i längden ska det vara vanligt svart kaffe gjort i perkulator!

God morgon på er alla!


Lördagsmys

Trött, mätt och nöjd är lördagsmys anrättningen avverkad. Idag har vår 11 åring fått besluta i stort sett alla måltider. Då blev det pizza till lunch (Vesuvio med kebabsås) och till kvällsmys blev det favoriten tacos med massa olika tillbehör och det gillar jag med.


Lördags mys med tacos

När jag var liten så var det andra saker man åt som lördagsmys...typ varma mackor, hamburgare var häftigt liksom pizza. Här hemma är pizza en lösning när man är hungrig och har bråttom, inte något exklusivt. Kolsyrad dricka var oerhört lyxigt...sjukt vad tiderna förändras! Jag minns när jag för första gången smakade en avokado....knepigt och äckligt tyckte jag då och nu mera älskar jag detta som sagt tiderna förändras. Jag erinras en riktigt läskig dryck som fanns under ett kort slag i min ungdom som hette Naturens under! Någon annan som minns denna äcklighet...eller någon kanske gillade denna? Hur ska man beskriva den som? Kanske bäst som juice blandad med mjölk...ni förstår, äckligt!Önskar oss alla en god natt!


Nya fönster!

Nu sätter Min man & svärfar in de nya lite mindre och vita aluminiumfönstren i vardagsrummet!Känns som det börjar hända lite mer :) På väggarna har jag köpt färg som heter Savann och är en något sand färgad historia. Golvet ska köpas nytt och det ska bli mörkare. Taket är nästan klart. Där hav vi målat den gamla 70-tals panelen vit. Det blir snyggt och skapar en känsla ar rymd. Det blir att bygga ett vitt elementskydd som går upp mot de mindre fönstren så att vi kan trolla bort det lilla elementet.

 
Golvet ska bli mörkbrunt och absolut inte grått som nu!
För att få lite färg till detta vita, sandfärgade och bruna har vi tänkt att ha en matta, kuddar och annat som lätt kan bytas ut i plommonfärg eller purpur är kanske mer rätt benämning.

Ha en fin eftermiddag :)

Pinsamt :)

Jag tänkte ställa en liten fråga och självklart själv börja svara på den samma. Har ni sagt något som ni genast ångrat, för att det blev pinsamt?


Jag sa en så korkad grej för ett par helger sedan. Träffade en mamma till dotterns kompis och jag tyckte det såg ut som hon var gravid. Jag vet inte vart jag fick det ifrån....och så hör jag hur jag viskar till henne - Väntar du barn!?....och det gjorde hon ju inte. Hon var ju inte ens rund runt magen inte rund alls föresten. Råkade bara ha ett par jeans som var lite av den mer softa stilen.På Ica Maxi på Bergviks köpcentrum i Karlstad.

Sänder med ett snål tips inför julen. Gör som min dotter Frida och gymma gratis i affärerna :D 

Nä nu ska jag kvarta efter en underhållande och intensiv kväll!

Hur kör ni bil?Jag har tittat på massor av gamla kort och många var tvivelaktiga på olika sätt! Typ det här om man nu inte vet att jag bara kör med v:ä fot så ser det ganska galet ut! Men jag är smidig :)

Nu ska jag göra mig klar för kvällen och önskar oss alla en härlig fredagsafton :)

Ps. glöm inte bort min boktävling och kom med mera tips av soffbord! Jag börjar bli rädd att vi ska få ha adväntstaken & julgodiset på golvet om inte vi får beställa ett bord snart. Jag är bara så osäker på vilket som blir bäst. De finns ju fler bord än de jag tittat på också.....så alla tips är supervärdefulla!


Tappa Luft!

(En dikt av mig själv)

Det börjar skymma och jag torkar min kvinnokropp

efter en skön dusch, tar jag en stor svart kaffekopp.


Vilka kläder ska jag bära denna sena dag.

Oh denna fråga kommer var eviga dag.


Jag beslutar mig för blått och letar i byrålådan.

Vart är min vadderade behå den ständiga frågan.
Efter  tre barna födslar och reducerad vikt,

håller inte min blygsamma byst bästa skikt.


I spegeln jag vaxar mitt kort klippta hår.

Men ack ytterligare en finne jag får.


Mina pekfingrar möter varan och finnen försvann.

Jag lägger en makeup, vilken tur att jag detta kan.


Nu är nästan allt perfekt, som en läcker konfekt.

Men så skymtar jag en defekt, jag är inte perfekt.


Mina ben är hjulbenta, så mycket så det märks.

Men ska man inte vara speciell min glädje förstärks.


Jag behöver inte persing, tatuering eller knepig frisyr.

Jag syns ändå, men min glädje for snabbt överstyr.


Det var när jag slog upp min ytter dörr som ilskan hetta.

Jag som skulle ut på disco och dansa och svetta.
Nu fick jag ändra mina idéer för denna planerade kväll.

Jag satt i telefon kö och försökte vara lugn och snäll.


Tillslut kom jag fram och en taxi skulle hämta mig.

För nu skulle jag ut på ett riktigt fartfyllt galej.


Just när jag hängt av min jacka tappade jag all luft.

Jag var sned, och tog mig inte fram, nu var det tufft.


Varför skulle detta hända, det kunde väl vara nog.

Jag rullade mot entrén och faktiskt, jag log.


Det kunde vart värre, jag fick bara oturs punka,

på mina hjulben och disco musiken fortsatte dunka.


Ute var det vitt av ny anländ snö, tänk om man kunde gå.

Det vore mera praktiskt då, mysigt att kunna trippa på tå.
Fast man kan ha mysigt ändå :)

Hejdå!

Lena Käld

Ting av värde!


God morgon på er alla!


Min mamma har ett genuint intresse för skapande av olika slag. Denna vackra ljusstake tillverkade hon när hon var med min pappa till verkstaden för några år sedan. Jag har fått plocka ut näst intill allt i vårt vardagsrum pga renoveringen och då kommer saker fram. Den är ju fortfarande läcker och ännu mera då mamma har gjort den.Jag hade lite andra saker i vardagsrummet som också har ett stort värde för mig. Bland annat denna gamla skoläst som min farfars far använde då han var skomakare.


Denna sköna och färgade glasskål hade vi hemma när jag var liten. Tror den har lika många år som mig på nacken och att den är ifrån Kostaboda glasbruk.


Transvestit?!

Det är lätt att blanda ihop ord och kul kan det bli också :)

Min syster och hennes familj köpte sig en ny minibuss. När de berättade att
det var en Ford Transit såg mamma fundersam ut och var på hon utbrast!Transvestit betyder inte det något annat!?
Hon hörde kanske fel men roligt blev det hahaha...och sånt kan min
mamma bjuda på.

God natt på er alla!


Gå inte på toaletten!

När mina stora barn var 2½ och 1 år lämnade jag dem för ett kort ögonblick och ilade på toa. Jag gjorde som vanligt dvs ett kvickt besök och skyndade ut till barnen. Jag såg dem inte och jag anade att något var på gång, då det var knäpp tyst i hemmet. De brukade alltid höras så vida de inte gjorde rackartyg. Jag ropade men fick inget svar. Vi bodde på övervåningen av en gammal skola då på närmare 150 kvadrat med många skrymslen. Till slut hittar jag dem i ett rum som vi höll på att renovera i. Där stod Emil och Frida helt nedsmetade med golvlim. Från topp till tå!
Det var bara att placera dem i badkaret och riva av kläderna som fick kasseras. Tur jag gillar att tjacka kläder! Grabbens kalufs blev det till att snagga riktigt kort. Flickans hår kammade jag med en finkam och det tog tid. Nu har hon alltid uppskattat att folk grejar med hennes hår. Måhända var det där som hon planterade sitt intresse för skönhet.

Nu ska jag dra till Arlanda tur och retur på ett möte. Skönt att bo nära vår flygplats i Karlstad :)

Milou vår härliga hund!
 Kan man annat än älska denna lilla mjuka, busiga och goa lurvboll?
Vi har aldrig haft hund förut så mycket har vi förmodligen gjort fel men han får massor av kärlek :)
Vi valde en Bichon Frisè pga att den rasen ska vara mer allergi vänlig och det måste stämma! 
Ingen har reagerat på Milou. Rasen fäller inte hår utan man måste klippa den och borsta och tvätta
honom ofta. Vi kan starkt rekomendera denna ras men bara till människor som har mycket tid för sin hund!

Kan inte fatta att jag är en hundmänniska nu :D

dubblabudskap!

Vaknade före klockan, ovanligt!Mustigt och färgstarkt höstmys

  

Höstmörkret är här på allvar, skriver de på expressen. Sedan kommer nästa mening som jag hajade till på! Unna dig en vilodag och varva ner. Det låter ju bra men. Hur ska man varva ned om man skådar en bild som denna. Då förnimmer man minsann ännu mera vad man inte har gjort eller skulle vilja göra! Hahaha Det var nog meningen också för under bilden stod det vart varenda pinal var inköpta. Nu borde det också vart en bild med allt julstök på, det hade gett mig ännu mera panik!


Nu ska jag snart hämta min stora dotter som jobbat natt så ska vi ta en morgon fika, mysigt!

God morgon på er alla!


Har ni tips på ett passande bord?

  
                                    
Vi ska göra om i vårt vardagsrum. Nu blir det ett rum helt utan teve :) Denna soffan fast i mörkbrunt har vi beställt samt en tillhörande fotölj och fotöljen nedan som är i en ljusare färg. Samtliga möbler är beställda på Mio möbler. 
                                                         
Nu letar vi bord som inte får vara för lågt och som ska vara ovalt eller runt. Har hittat endel som lockar men känner mig inte säker ännu.Vad tror ni om något av dessa? Det är bord från Mio & EM. Träslaget ska vara ek eller liknande för att passa in till våra skåp. Fast lite glas funkar också. Sofforna kommer snart och vi har inte beställt bord ännu!!!

- Vad ska du ha för en timmas biltvätt!Så här ser det ut när Hanna lagar mat. vår lilla hund sitter under i hopp om att Hanna ska spilla :)


Nu till något annat...Jag ska bjuda på ännu ett Kåseri som jag skrivit för några år sedan.

Jag flyttade över in i min Opel Omega och lät rullstolen stå kvar på garage uppfarten. Efter att ha lagt på ett brev i den anpassade brevlådan som är placerad i Kils centrum, fick jag en idé. Jag kom på att jag skulle behöva tvätta bilen, och tryckte V6 mot macken. Jag är van vid bra service och fick det även denna dagen.  


-         Jag skulle behöva tvätta bilen, är det ledigt.

-         Ja visst, kör in i tvätt hallen så kör vi igång, sa den trevlige ägaren.


Efter att han plockat bort antenner, och jag fått upp alla rutor, körde han i gång tvättmaskinen. Det brukar inte ta så många minuter, och jag räknade inte med något annat nu heller.

Tvättningen var klar, men ingen kom och öppnade dörr porten. Efter ca. fem minuter, tutade jag men fick inget gehör. Det hör till saken att de höll på med en ombyggnation av butiken, vilket förde en del väsen. Jag tutade några gånger till, men ingen hörde mig.
Nu blev jag irriterad och tog fram min mobiltelefon för att ringa in till butiken. När jag skulle slå numret, pep telefonen till och batteriet var ur laddat. Tyvärr hade jag ingen laddare med i bilen, så att ringa var omöjligt. Jag tutade åter, men som tidigare till ingen nytta. För att lugna ner mig tog jag en tidning och började läsa, gissa om jag var arg över att rullstolen stod på garageuppfarten och inte i bilen.


Tiden gick, och jag ropade och tutade, till slut var jag så ilsken att jag la mig på tutan. Nu hade det gått en hel timma!

-         Hallå, vad håller du på med, sa en fundersam kund som hört mitt ihärdiga tutande.

När han fick höra, öppnade han porten och jag kunde lättande backa ut. Jag körde runt macken och parkerade vid ingången. Ägaren fick syn på mig och tog sig för huvudet. Han kom ut till mig och såg ordentligt skamsen ut. Jag frågade då lugnt. 


-         Vad ska du ha för en timmas biltvätt?

-         Det är gratis, det är gratis, ååhh förlåt, jag glömde bort dig, sa han.


Nu förtiden tvättar jag aldrig bilen utan rullstol eller utan fungerande mobiltelefon.

Ska man vara fin får man lida pin, det stämmer ibland. / Lena

Kontor/musikrummet!Äntligen är min del av sorteringen av vårt gemensamma kontor/musikrum avklarad! Vi har en villa där varje rum är maximalt nyttjat och det gäller absolut detta rum. Här har jag och min man våra datorer och vi har våra instrument samt en större garderob som är för annat.


Ordning och reda gillar jag men dess värre är detta inte ett signum för min man hahaha...fast han är bra på så mycket annat!


Nu är det hög tid för lite elva kaffe,efter allt slit!PS. glöm inte bort min boktävling!

"äntligen hemma" var nog inte bra :)

Fy så pinsamt jobbigt!


Jag föll i sömn så skönt i soffan till äntligen hemma. Någonstans långt, långt borta hör jag en enveten signal.....jag börjar vakna ur min dvala och fattar att det är telefonen! Armarna har somnat och det blir svårt att förflytta mig till rullstolen men till slut så. Signalen fortsätter och jag har förstått att något är väldigt fel. - Mamma vart är du, kommer du eller! Hör jag min yngsta dotter fråga i andra änden av luren. - Jag, kommer, jag kommer får jag fram. Nu känner jag mig som en dålig mamma. Jag har somnat ifrån min dotter som med två kompisar väntar utanför idrottshallen. Det är lite för långt att gå när man är elva år och träningen slutar klockan 21.00. Bilen var frusen och kall så väl ute vaknade jag fort. Det gick undan vill jag lova!
Nu är alla hemma och min dotter sover och det ska jag också göra. Jag ska sova och jag ska övertala mig själv att jag inte är en dålig mamma, bara en trött.


God natt på oss alla!

Telefonförsäljare!

Ta nu inte illa upp alla ni som jobbar med detta men ibland blir det påfrestande! Man kan ju gå med i NIX men för att detta ska funka så måste man tydligen uppdatera efter en tid och det glömmer jag alltid bort!


Idag ringde det en super trevlig tjej som ville kränga Omega-3 tillskott och någon blåbärsdryck. Hon var så oerhört gemytlig så jag orkade inte vara så kort som jag brukar vara vilket iof måste vara sjystare mot försäljaren också. Varför ska de lägga ned tid på mig som ändå inte vill handla?
Hoppas hon fick sälja mycket till någon annan :D


Jag tycker det är bättre när försäljarna är otrevliga, missbelåtna och besvärliga om de ska sälja något som jag inte är intresserad av...för då kan jag utan att behöva känna empati bara snärta av och lägga på!


Vissa dagar kan det ringa 5-6 stycken olika försäljare...och jag har inte alltid telefonen intill mig. Jobbigt! Fast de hjälper mig att träna på snabba förflyttningar hahaha


Må väl och lova köpa Omega-3 om en trevlig elit konståkerska ringer och vill sälja detta. /lena

hålla ordning!

Varför ska det vara så svårt att lägga saker på sin plats? Just nu kan vi iof skylla på renovering men HALLÅ det blir så här hela tiden. Jag borde ha en plog frampå min rullstol eller nja det är ju mera grejer som ligger på bänkar och instoppade i helt fel lådor. Sedan frågar familjen mig, har du sett mina nycklar, min gröna tröja, mitt skrivbord...eller ja där ljög jag. Små saker försvinner i vart fall och de är då tur att jag är begåvad med en stor dos kvinnlig intuition.
Köpte en massa lådor på IKEA i går som jag ska försöka använda för att få mera ordning i arbetsrummet.


Ha en fin förmiddag!

Mina underbara barn!

 
Emil familjens estet

 
Frida familjens modelejon http://www.fridahelaveckan.blogg.se


Hanna familjens sportis

Tre härliga ungar som är fulla av kärlek till sin ömma moder :)

God natt på er alla!

Tävling! Visst kan jag fixa en sådan :)

Gillar du läsa? Vinn min roman :)

Flera bloggare kör olika tävlingar på sina bloggar. Antager att de ska locka fler besökare :) Jag har inget emot besök på min sida, tvärt om det är kul! Fast jag vill hellst delge något också, inte bara höja statistiken :)

Så då kom idén om att köra en tävling där jag skänker bort en bok. Det är en roman som jag själv skrivigt och som gavs ut i samband med Svenska bokmässan 2000. Har några ex kvar så en bok kan jag gärna lotta ut. Vem får boken? Jag lottar helt enkelt ut den och det enda du behöver göra är att lämna en kommentar.  Ps. Tävlingen slutar den 13 dec.Lycka till!


Då måste man snart börja öva julsånger med dottern!

Det känns som om åren går fortare och fortare med tiden. När man var liten var det ju en hel evighet tills att det blev jul och december månad gick så sakta. Nu går det minsann inte sakta.
För något år sedan frågade jag mina tre barn samma fråga men vid olika tillfällen. Ska vi resa bort till ett varmare land över julen? Älsta barnet, Emil svarade - Då får ni åka utan mig, för jag ska vara hemma på jul! Stora tjejen Frida svara omgående och utan att tveka -Ja! När sedan frågan gavs till minstingen Hanna så svarade hon - Ja fast vi kan ju åka efter julafton.


Men nu ska jag öm i alla dansmuskler fortsätta vår renovering av vardagsrummet och lite fler möbler ska vitmålas.

God morgon på er alla!

Till veckan väntar rollern!

Borta bra men hemma bäst!


Till veckan ska jag ta tag i målningen av väggarna i vardagsrummet, kul! Jag målar så långt jag når och orkar och ta hjälp med det resterande. Tur det finns skaft att stoppa i rollern i annars blir det som första gången jag målade väggar efter att jag hamnade i rullstol dvs att bara halva väggen blev målad och så kan vi ju inte ha det hahaha. Lägger upp bilder så fort vardagsrummet blir klart. Är en del jobb kvar men det kommer fint, det är jag säker på!
Veckans inredningstips: Gå in på internet sajten Hemnet och titta på lite dyrare hus/lägenheter de brukar ha fina bilder. Man slipper all reklam som finns i olika tidskrifter och så kostar det inget (om man nu inte använder modem) Förr for vi runt på visnings hus fast vi inte tänkte köpa något nytt. Det gav också inspiration men det är mycket mera tidskrävande. Man var ju tvungen att leka att man var intresserad också fast teater gillar jag!

Men nu först blir det mys i tevesoffan :)

Trevlig kväll!

Stel!!!!

Gårkvällen var trevlig men missade töjja för idag är jag stel av massa dans :) Nu måste jag komma igång och dansa mera....det är ju kul och absolut träning! Mest uppmärksam fick nog min dans med Hasse utan bakhjulen på min rullstol. Har man inte alla blickar så får man då :)

Snart ska jag åka buss hem till Värmland och hoppas kunna sova för att få tiden att gå fortare.Får skriva mer i kväll.....har en del mötespass kvar!

hej så länge!

törstig ;)

Pust...det var en intensiv dag och än är den inte över, ska ju på middag och dans :)

Hotellet är fint men här är så torr luft! Jag satt på ett av mötena och var så törstig att jag nästan skulle kunnat ryckt till mig vad som hellst! Kom då att tänka på hur jag gjort så en gång för ett antal år sedan och då råkat dricka upp min sons ena tand som han laggt i ett glas med vatten i hopp om pengar!! Han kom och fråga efter tanden och vi insåg att den låg i min mage!!! Så kan det gå :)

Ha en kul kväll!


Scandik Infra Citty Stockholm!Här befinner jag mig över helgen! Trevligt hotell och mitt rum är toppen fint :) Stort som en mindre lägenhet....måste haft flyt!

Hade en trevlig och bra dag igår med minna vänner i från Värmlands HIF :)  Idag blir det intensivt. Är på ett stor möte med Svenska handikappidrottsförbundet som fåll namnet Hållplats.nu. I kväll blir det dans och det gillar jag! 
Ha en toppen dag!

Bichon Frisè!

Det är rasen på vår lurviga hund Milou. Han är i starkt behov av en klippning nu. Får ta det till veckan för det kräver ganska mycket tid och det har jag inte nu....ojoj. Ska dra nu!!Hoppas Stockholm är mindre regningt, men spelar inte så stor roll. Kommer vara inomhus det mesta på en konferans.

Ha en fin dag!


Kärt barn har många namn :)

Nu ska jag ta natten men gör ett sista inlägg till er nattugglor!

Kärt barn har många namn har jag hört. På flygplatser blir jag benämnd Wchc. Ibland blir jag kallad "rullstol", -Akta på er det kommer en rullstol, som om den skulle rulla av sig själv. Då är man inte ens en varelse. Tänk om jag skulle gasta -akta på er det kommer ett par Addidas! Ibland blir man kallad rullstolsbunden. Då ser jag mig själv sitta fast kedjad med spännband och kedjor och helt utan kön. Ibland kan man få heta en tjej i rullstol, då är man i alla fall en tjej fast med identiteten rullstol. Ingen menar förståss att nedvärdera eller säga något dumt men det låter så knäppt. När man ligger inne på sjukhus så heter man t.ex. B2 inte som Bananer i pjamas nu men som rummsnummret och sängplatsens beteckning. Ibland heter man Tonsillen. Ja det var när jag var arton år och opererade bort just tonsillerna alltså halsmandlarna. Ibland heter jag mamma, stundom ordförande, tidvis har jag hetat chefen, eller praktikanten. Ibland namnges jag som författaren, värmlänningen, älskling, skitstövel.....men i själva verket heter jag Lena!


Jag ska åka till Stockholm tidigt i morgon så det lär bli färre inlägg under dessa dagar. Fast kan jag så ska jag blogga.

Önskar oss alla en riktigt skön natt!


Jag är INTE packad och klar!

Nu ska jag ta mig i kragen och börja packa inför helgens resa, trist att packa! Känner mera för att krypa upp i soffan och softa med en film. Fast där är det upptaget och vem orkar se på Håkan Bråkan :) De första 10 gångerna var det kanske lite kul men nu är jag så trött på de där filmerna. Jag skulle mycket hellre se en Hallmarksfilm om jag ska vara ärlig och ännu hellre den där filmen om ett bögpar som ska adoptera en unge! Jag har inte sett den ännu, verkar sjukt rolig.


Smeta på med oljefärg!

Nu ska jag sätta fart med lite mindre rolig städning men det behövs! Har skissat lite på en abstrakt tavel kombination som jag ska göra i olja. Lägger upp några kort på äldre oljemålningar jag gjort. Gillar att smeta på med olja i starka färger. Allt behöver inte vara avskalat, vitt och kallt fast jag gillar det också :)


av Lena Käld

Någon mer som är road av att gå lös med färg?

Morgonstund har guld i mun?!

Alla är vi sannerligen inte lika pigga och allerta på morgonen. Min dotter Frida sa nått kul i går angående OB-tillägg. Hon ansåg att det var arbetsammare och mera obekvämt att gå upp och börja jobba klockan 06.00 än att arbeta kvällen men ändå var det på kvällen som hon fick extra betalt för obekväm arbetstid! Lite kul tyckte jag :)
Nu ska jag ta hand om tvätten och fixa kaffe.

Godmorgon på er alla!

Filten :)

Nu har jag förhört minstingen på Storbritanniens geografi, och hon fixar detta bra. Parallellt hör jag stora tjejens musik som ett sorl i bakgrunden. Hon ska sova kvar hos oss i kväll och det blir mysigt. Det är lite knepigt att hon flyttat och har ett eget hem. Grabben skulle nog se på Rallybrudar i kväll. Han var med som dansande statist i den filmen, så det kan väl vara skoj att se resultatet. Jag får nog se den på dvd senare. Bio är ju kul på ett sätt men det är så jobbigt att det ska vara så kallt i alla biosalonger. En gång stoppade jag i en filt i en väska som jag sedan smög upp när filmen hade börjat J Då var (stora dottern) Frida med och hon började gapskratta när hon såg vad jag hade knycklat ned i väskan.


Man skulle vara någon annanstans nu, i varmare breddgrader! Men jag får nöja mig med långkalsonger och Bonde söker fru!


En riktigt bra låt!

...och så kom min okunskap ivägen för att länka in en youTube låt som jag gillar. Det får bli så här, kolla in denna.

http://www.youtube.com/watch?v=z_JDeA8uTVU

Har vi samma musiksmak?

Ps. Mina barn påverkar min smak av musik då de matar mig med olika låtar :)

Gammalt blir nytt!

Jag har gett vårt köksbord, stolar och ett skåp nytt liv! Det blev verkligen riktigt bra, att jag inte gjort detta förut. Slipade köksbordsskivan och lackade med högblank båtlack. Slipat, spacklat bordets underrede, stolarna och skåpet och målade detta vitt. Nytt tyg på stolarna (som jag hade hemma och det duger fint ett tag). Vår lilla hund hade gnagt på dessa möbler men nu är det ett minne blott! Tusen tack till svärmor som varit mig behjälplig.


Färg kan göra underverk!


 

Frihet med fart!

Fyrhjulingar bör inte framföras på allmänväg anser motormännens förbund. Detta med anledning av att det har inträffat många olyckor med fyrhjulingar. Jag är av en annan åsikt. Kanske är jag färgad av att jag själv innehar en fyrhjulig MC och inte kan köra en vanlig pga mitt funktionshinder. Det sker många olyckor med vanliga MC också och massvis med bilar, jag vet. Jag har själv smällt med en bil så att jag idag är rullstolsbrukare men varför alla dessa förbud!! Kan man inte försöka finna bättre lösningar. Min MC som heter ATC är en frihetsmaskin. Att känna farten vina är underbart även om jag trivs bäst att köra denna i naturens underbara omgivningar.


En frihetsmaskin!

Hur bloggar man intressant?

Nu har jag gluttat runt på olika bloggar och de ser sannerligen olika ut. Vissa har massvis med bilder och layout som är exceptionellt tilltalande. Vissa har fullständig ordning på sin blogg med fastställda grupperingar. En del skriver som en dagbok och vissa präntar mest om kändisar. Några skriver dramatiskt och andra lättsamt.......hur ska man använda skriften och bilderna för att bloggen ska tilltala andra?


Antar att det är bäst att skriva på mitt sätt. Någon direkt dagbok blir det inte men naturligtvis ska jag dela med er av mina tankar och delar av mitt liv! Hjälp med layout behöver jag definitivt!


Nu ska jag ägna mig åt min lilla dotter och sedan har jag en föreläsning för yngre ungdomar. Jag ska tala om funktionshinder och få in attitydfrågor. Detta ämne vill jag nog skriva lite om en annan dag i bloggen. Japp det ska jag göra!


Ha det gott!

"Ett roligt sommar minne i höst rusket"


Kåseri av Lena Käld 1998

  

Vi är en impulsiv familj som består av pappa Peter, mamma Lena och de tre barnen Emil, Frida och Hanna. Vid detta tillfälle var Hanna fyra månader, Frida var 9 år och Emil skulle fylla 11 år. Det är jag som är Lena Käld.


Efter att vi köpt oss en båt och placerat den i Vänern, tog vi en av våra första turer. Det var härligt sommar väder, och Bonny som båten heter var smyckad med min rullstol som en galjon figur i fören. Jag satt dock ej i den, utan i båtens förarstol. Vi skulle lägga till vid en liten badplats med klippor, för att hämta upp några vänner.


Peter instruerade alla vad de skulle göra. Jag fick sköta farten och styrningen, Peter skulle ta hand om ankaret. Frida satt och höll sin lilla syster som var ljudligt trött och hungrig och Emil skulle vara hop i land Calle.


På land stod det ett antal halvnakna och nyfikna personer och beskådade vår rullstols smyckade båt. Peter ropade.


-         Sänk farten Lena.


Men det var inte så enkelt, båten höll för en stöt i klipporna, både en och två gånger. Vi skulle göra ytterligare ett försök, men nu hoppade Emil förtidigt och blev hängande i fören med fötterna i vattnet. Gissa om folket på land tittade?


Peter slängde i ankaret, vad händer? Jo det klassiska det försvinner, och jag ville också försvinna. Jag krånglade mig ner på durken (båtens golv) och sa irriterat till Peter.


-         Kör, kör här ifrån!

-         Nej först ska jag hitta ankaret, svarade han.


Det visade sig vara grunt vatten, och mot alla odds hittade min man repet och kunde dra in ankaret. När väl Emil och ankaret var i båten körde vi till en annan vik med bryggor, där vi hämtade våra vänner och där jag kunde få tyst på vårt hungriga barn.


Uttern D66

Efter att varit båtlösa i många år så skaffade vi i sommras en ny båt och det blev en Uttern D66. Det blir att börja om, hej och hå vad mycket som kan hända J


/Lena Käld

Vem är Lena Käld?

Jag är en kvinna som uppskattar både impulsivitet med tempo och lugnets stilla vrå.

Familjen är högt prioriterad för mig och den skänker glädje och suger must.

Mina intressen är åtskilliga men för att nämna några så är idrott, teater, musik, naturen, det skrivna ordet och att skriva det, inredning, sakpolitiska frågor så som tillgänglighet, mode, att umgås med vänner och familj men också att bara vara den skapelse jag är.

Välkommen till min nya blogg!

Ojdå, här skulle man nog skriva något, fast det missade jag ;)

Detta med att blogga är något helt nytt för mig så vi får se hur detta utvecklar sig. Jag älskar iaf att skriva och det kan ju vara en fördel. Mina intressen är många så jag vet faktiskt inte riktigt vad jag kommer dela med mig på bloggen. Kan tänka mig att det blir en och annan krönika, något kåseri och annat som intresserar mig för stunden. Har spanat in en del bloggar och förstår att jag har massor att lära mig.

Till oss alla

Ha en underbar dag!

RSS 2.0